Tukao sam decu na ulici, a onda i njihove očeve: Tajson hteo da prebije i gorilu siledžiju (VIDEO)

22.09.2021

08:56 >> 11:12

0

Čelični Majk gajio bele tigrove

Tukao sam decu na ulici, a onda i njihove očeve: Tajson hteo da prebije i gorilu siledžiju (VIDEO)
Copyright Profimedia

Nije lako biti Majk Tajson, uverio nas je u to legendarni američki bokser bezbroj puta.

Čelični Majk, mnogi će reći najbolji bokser svih vremena, imao je više nego buran život i u ringu i van njega. “Slava mu je udarila u glavu”, uglavnom su bili komentari na ponašanje Tajsona, ali možda i nije baš sve tako.

Mnogo je kontroverzi napravio, a sada je u intervjuu za Givemesport pričao o nekim manje poznatim detaljima, iz kojih se da shvatiti da biti Majk Tajson nije bilo lako ni pre nego što je postao megazvezda.

Rođen je 1966. godine u Bruklinu, gde je i odrastao. Otac ga je napustio pre nego što je proslavio drugi rođendan. Sa 16 je ostao bez majke, a sestra mu je preminula kada je imao 24 godine. Najpre ćemo, ipak, govoriti o počecima njegove karijere, a onda i o odrastanju u problematičnom delu Njujorka.

Sa 15 godina postao je juniorski olimpijski prvak pobedom nad Džoom Kortezom, a godinu kasnije ponovio je uspeh u duelu sa Keltonom Braunom.

Sa nepunih 19 godina napravio je proboj u profesionalne vode nokautom u prvoj rundi meča sa Hektorom Mercedesom. Ostalo se uglavnom zna, za 20 godina karijere poražen je samo šest puta. Zabeležio je 50 pobeda, od čega impozantnih 44 nokautom. O odgrizanju uveta Ivanderu Holifildu sigurno će se pričati zauvek. Iako se šuškalo o tome da će se njih dvojica sada pod stare dane sudariti još jednom, od toga nema ništa.

A sada o onome pre karijere. Rekosmo već, na ulicama Bruklina nije bilo lako odrastati. Nije bilo lako pronaći svoje mesto na toj nekoj lestvici. A mali Majk ga je želeo.

Imao sam tri-četiri ulične tuče dnevno. I tako svaki dan od, recimo, moje devete godine. Sa 12 sam već imao 90 kilograma – prisetio se Tajson, pa objasnio kako su te tuče izgledale:

– Tukao bih se sa decom na ulici, onda bi oni plačući otišli po svoje očeve. Pa sam se tukao i sa očevima.

Čulo se u bokserskim krugovima brzo za tog “malog” iz Bruklina, pa se može reći da su ulične tuče umnogome odredile njegov životni put.

A pored borbi, na tom putu se našlo sve i svašta. Tajson tako otkriva zanimljivu situaciju iz jedne posete zoološkom vrtu, koji je “zakupio” na ceo dan za sebe i suprugu Robin Givens.

TANJUG/AP Photo/Ron Harris

Platio sam jednom od zaposlenih u njujorškom zoo-vrtu da otvori kapije samo za nas dvoje. I onda smo došli do kaveza sa gorilama. A tamo je bio jedan veliki iz reda srebrnih leđa. I taj je maltretirao sve ostale gorile. Svaki od njih je bio moćan, ali sam im u očima video da su nevini mladunci – ispričao je Majk, pa naglasio da je morao da reaguje:

Printscreen/Givemesport

– Nije mi se to svidelo, pa sam tražio od radnika da me pusti u kavez. Nudio sam mu 10.000 dolara da mi otvori kavez, da uđem unutra i izudaram siledžiju. Nije me pustio…

Da se ne bi pogrešno shvatilo, Majk je zapravo veliki ljubitelj životinja. Poznato je da je sredinom devedesetih gajio tri bela tigra. Priča se da je trošio oko 4.000 dolara dnevno da bi im sve bilo potaman, a čuven je i video-snimak na kom se “rve” sa jednim od njih.

– Nabavio sam ih slučajno. Bio sam u zatvori i pričao sa jednim od prijatelja od kog sam kupio neki egzotični automobil. Imao je nekog dužnika i rekao da će mu oduzeti automobile i novac uložiti u životinje. Pitao sam koje životinje, a on je pomenuo da razmišlja o konjima, ali i da je video neke lepe tigrove i lavove takođe. Pošto sam izlazio iz zatvora za nekoliko meseci, rekao sam da bi mogao da mi naruči par. I kad sam se vratio kući, oni su me čekali.

pročitajte još:

Pamti se i da je bio potpuno slomljen kada su mu tigrove oduzeli jer nije imao potrebnu dozvolu za čuvanje takve vrste mačaka. Tigrovi su premešteni u Kolorado i zbrinuti na odgovarajući način, a Majku je ostala uspomena na druženje sa neobičnim ljubimcima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike