Slađana Pop Lazić: Ne znamo šta nas čeka sutra

26.11.2020

23:02

0

Autor: M. R.

Rukometašice Srbije se pripremaju za učešće na EP

Slađana Pop Lazić: Ne znamo šta nas čeka sutra
Copyright MN Press

Velika uzdanica naše reprezentacije na prvenstvu Evrope koje se igra u Danskoj od 3. do 20. decembra trebalo bi kao i godinama unazad da bude pivotmen Slađana Pop Lazić. Trenutno je u veoma dobroj formi što svedoče partije pružene u Ligi šampiona u dresu francuskog Bresta.

– Imali smo sreće jer nismo imali pozitivnih igračica. Trenirali smo normalno, odložene su nam samo tri utakmice u domaćem prvenstvu. S obzirom na to da igramo u ritmu sreda-subota zbog EHF Lige šampiona, praktično samo nedelju dana smo bili bez utakmice. U poređenju sa drugim ekipama odradili smo jesen bez problema. Zadovoljna sam formom. Nadam se da će tako biti i sa reprezentacijom – sumirala je Pop Lazić utiske iz kluba za sajt Rukometnog saveza Srbije.

Pojasnila je i kako na nju utiču priče o koroni, testiranju, odlaganjima…

– Pričamo o svemu, ali uvek se vratimo na temu koja nas sve stvarno puno opterećuje. Nemoguće je izbeći. Pričamo o testovima, situaciji vezanoj za koronu, šta ako se bude pozitivan. Praktično smo i na pripreme došle, a nije bilo poznato da li će se EP uopšte i igrati. Ne možemo potpuno da se koncentrišemo na rukomet, jer ne znaš šta te čeka sutra. Kako je nama, tako je i svima.

Pročitajte još: Kapiten ponovo na čelu tima

Sve reprezentacije čeka i specifičan režim tokom trajanja Prvenstva, tzv „crveni balon“ koji podrazumeva da članovi reprezentacije praktično nemaju dodira sa spoljnim svetom.

– U normalnim okolnostima uvek imate neki slobodan dan, kada možete da izađete i prošetate malo. Videćemo, svesni smo da neće biti lako. Kroz priču se polako uvodimo u taj sistem i nadam se najboljem. Kako nama, tako i ostalima. Čujem da ćemo iz sobe izlaziti samo do sale za sastanke gde ćemo imati obroke i nazad. Normalno je da čovek bude u grču, ali probaćemo da se naviknemo.

Dugo je na poziciji pivotmena bila u tandemu sa Draganom Cvijić. Ove zime njena saigračica će morati na operaciju i propustiće turnir…

– Stvarno smo bile super tandem, dogovorale se, pričale, pomagale i u odbrani, i u napadu. Menjale smo se i bile iskrene jedna prema drugoj, realne u proceni ako jednoj ne ide, da proba druga. Baš sam zadovoljna tom saradnjom. Povremeno je na prethodnim pripremama bila i Joka (Jovana Milojević), tako da se poznajemo, ne tako dobro kao sa Cvijom, ali svakako da poverenje i odnos postoje. Ne bismo smele da pravimo razliku s kim igramo, jer ko god da igra, uzajamno poverenje mora da postoji. Tu je i Agbaba. Ko god da bude na terenu, znači. Znamo u kakvim uslovima igramo. Svaka devojka je potrebna.

Protivnice u grupi su Mađarice, Hrvatice i Holanđanke.

– O Holanđankama znamo ono što svi znaju, da je Polman povređena i da će propustiti takmičenje. Dolaze malo i podmlađene. U prošloj EHF nedelji odigrale su dva meča sa Nemicama. Jedan dobile, drugi izgubile. Obično im ne ide u prvoj utakmici na velikim takmičenjima. Sada igraju sa nama. Nadam se da će nastaviti sa takvom tradicijom.

Mnoge reprezentacije imaju problema sa sklapanjem rostera.

– Svaki dan se pojavi neka nova vest, neka igračica odustane zbog povrede ili virusa. Ruskinje su ostale bez Vjakireve. Testovi tek slede. Ne bih volela, ali plašim se da će biti još odustajanja.

Pomeranje završetka olimpijskog ciklusa za 2021. godinu, donelo je ovoj srpskoj generaciji još jednu šansu da napravi dobar rezultat na velikim takmičenjima.

– S obzirom na to da se nismo sastale godinu dana, ne smem da stavljam neki preveliki cilj ispred nas. Ne znam šta da kažem, iako kao sportistkinje imamo najviše ciljeve. Želimo najviše, ali moramo da budemo i svesne situacije. Za nas su bitnije kvalifikacije za OI u martu. Naravno, i ovo nam je bitno, daćemo sve od sebe i u Danskoj. Mnoge ekipe će doći u Dansku oslabljene i praktično je nemoguće bilo šta prognozirati – zaključila je Slađana Pop Lazić.

Pročitajte još – Selektor rukometašica Srbije Ljubomir Obradović za odlaganje EP

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: rss.org.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike