Kapiten ponovo na čelu tima

23.11.2020

18:11

0

Autor: M. R.

Katarina Krpež Šlezak počela pripreme sa Srbijom za EP

Kapiten ponovo na čelu tima
Copyright MN Press

Rukometašice Srbije, koje su počele pripreme za Evropsko prvenstvo (3. do 20. decembra u Danskoj) ponovo predvodi Katarina Krpež Šlezak. Vođa ove generacije i najbolji strelac Srbije na velikim takmičenjima (188 golova na devet turnira) vratila se posle pauze zbog rođenja deteta. Ona je bila na treninzima nacionalnog tima i krajem septembra…

– Meni je pauza značila. U ovom slučaju nikome nije došlo dobro koliko je meni, ali s druge strane, krivo mi je da se sport ne vraća u normalu, da možemo da igramo i uživamo u rukometu – rekla je Krpedž Šlezak za sajt Rukometnog saveza Srbije. – Uvek je neka tenzija zbog ove situacije. Ima sve svoje prednosti i mane. Biće veoma teško bez ijedne utakmice godinu dana, stvarno će biti teško svim ekipama, ne samo nama. Ima mnogo povreda ove sezone baš zbog toga što igrači nisu navikli da imaju tako dugu pauzu kakvu su imali. Deluje neizvodljivo da se sve odigra, ali nadamo se da će sve proći kako treba. Biće ovo jako teška sezona i za klupski, i za reprezentativni rukomet. Posebno za reprezentacije. U EHF nedelji smo bili u kombinovanom sastavu, ne možemo da se spremimo adekvatno za ono što nas čeka.

Pročitajte još: Selektor rukometašica Srbije Ljubomir Obradović za odlaganje EP

Desno krilo moćnog ruskog Rostova veruje da će spremna dočekati veliko takmičenje, iako je odigrala nekoliko utakmica

– Trener mi je rekao po dolasku da „ako sam u formi idem u Moskvu na derbi“. Otišla sam u Moskvu, stavio me je u sastav. Predsednik kluba mi je rekao da sam u formi. Fali mi utakmica, ali se osećam dobro. Ovde sa ovom energijom mislim da mogu da budem još bolja. Nadam se da ću opravdati igre iz prethodnih godina, da ću biti na tom nivou. Osećam se dobro u Rostovu, super su devojke prema meni, doček je bio dobar, neke su mi i nabavile neke stvari za dete kada sam stigla. Nadam se još da ću dobiti neku minutažu, sve razumem i čekam svoj momenat.

I protivnice u grupi imaju mnogo problema na startu priprema…

– Teško je reći ko je favorit upravo zbog te pauze. Mnogo igračica je bilo u karantinu, mnogo njih i nije igralo. Ne može se prognozirati. Možemo sa svima da se nosimo u grupi, ali osnovno je da smo zdrave, negativne na testove i nadam se da ćemo se dobro spremiti i pokazati kvalitet koji su devojke već prikazale u Japanu. Ostaje nam da odemo stepenicu više.

Nekoliko narednih meseci mogli bi da budu veoma bitni za ovu generaciju.

– Nadam se da će tako i biti, da će se održati kvalifikacije za OI u martu. Sve je neizvesno, prvo idemo ovaj korak sa prvenstvom. Nadamo se da će biti Tokija, nadam se da će situacuija sa kovidom-19 biti opuštenija i da ćemo više moći da uživamo u rukometu – zaključila je Krpež Šlezak.

SRBIJA U GRUPI C

Reprezentacija Srbije igraće u grupi C na Evropskom prvenstvu 2020. u Trondhajmu. Šestoplasirana selekcija sa prošlogodišnjeg Svetskog prvenstva u Japanu sastaće se sa selekcijama Holandije (4.12), Mađarske (6.12) i Hrvatske (8.12). Tri najbolje reprezentacije iz svake grupe izboriće plasman u sledeću fazu takmičenja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: rss.org.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike