Selektor rukometašica Srbije Ljubomir Obradović za odlaganje EP

23.11.2020

16:38

0

Autor: M. N.

Danska jedini domaćin EP za rukometašice, Norveška odustala

MN Press

Rukometašice Srbije počele su pripreme za predstojeće Evropsko prvenstvo koje će biti održano samo u Danskoj, nakon što je Norveška odustala zbog korone.

Ova skandinavska država zajedno sa Evropskom rukometnom federacijom odlučili su da se šampionat održi u dva grada Herningu i Koldingu gde će igrati i naše devojke zajedno sa Holandijom, Mađarskom i Hrvatskom. Inače, EP održava se od 3. do 20. decembra.

Obradović saopštio širi spisak za EP

Selektor rukometašica Srbije Ljubomir Obradović radiće sa devojkama do polaska na put Danske u Fudbalskom savezu Srbije, napomoinjući da je za odlaganje predstojećeg EP.

– Niko ne uzima u obzir da se prvnestvo odloži za maj ili početak juna. U to doba je u Danskoj oko 20 stepeni, što je idelano vreme za igranje. Mislim da je to najbolje rešenje, jer već sada dosta devojaka je pozitivno u Mađarskoj i Hrvatskoj, i šta sad? Nemamo rešenje, osim da igramo po svaku cenu i na silu. Ako je to Evropsko prvenstvo, onda to treba da bude turnir najboljih igračica. Eliminisati jednu ili drugu selekciju, skloniti iz takmičenja, ko zna iz kojih razloga. Sve to dovodi pod sumnju. Da se ja pitam, ovo prvenstvo bih odložio, ali ko mene pita – kazao je Obradović.

 

 

Komentari (0)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Pre slanja komentara, molimo vas da se upoznate sa pravilima komentarisanja i uslovima korišćenja sajta.

Najčitanije vesti