Sija srebro kao zlato, Srbija puca od ponosa: Selektor Terzić sve objasnio u par rečenica

04.09.2021

20:59 >> 21:04

0

Odbojkašice nemaju za čim da žale

Sija srebro kao zlato, Srbija puca od ponosa: Selektor Terzić sve objasnio u par rečenica
Copyright FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/bs

Nisu uspele odbojkašice Srbije da osvoje i treću uzastopnu titulu prvakinja Evrope, pošto su u finalu, pred više od 20.000 ljudi u Areni poražene od Italije sa 3:1.

Iako je upisan poraz niko na tribinama nije osetio potrebu da tuguje, a tako bi trebalo da razmišljaju i odbojkašice. Uostalom, upravo tako razmišlja njihov selektor, srpski odbojkaški čudotvorac Zoran Terzić.

– Nikad nisam bio ponosniji na ekipu. Teška takmičarska sezoan iz koje smo doneli dve vrlo vredne medalje. Nije priajtno gubiti kod kuće, pogotovo finale i pogotovo u ovakvoj atmosferi. Ekipa je dala maksimum. Imali smo snage za set i po, dva i onda je usldio pad. Posle toga nismo mogli da se podignemo – ocenio je naš selektor, a onda, da tako kažemo, poentirao:

– Čestitam Italijankama, pokazale su najviše. Ostaje nam da im vratimo neki sledeći put. Izuzetno sam ponosan na devojke i hvala im na svemu što su uložile i na tome kako su radile i kako su se ponašale.

pričitajte još:

I najbolja odbojkašica sveta Tijana Bošković gaji istu emociju kao selektor i baš taj osećaj stavlja u prvi plan.

– Preponosna sam na sve nas, imali smo nezaboravna četiri meseca. Samo mi znamo koliko smo truda uložile i ove medalje imaju zlatan sjaj za nas.

I logično je da su svi ponosni, drugačije ne može i ne sme da bude. Srpske carice pokazale su kako se bori za domovinu i zbog toga niko ništa ne može i ne sme da im zameri.

TANJUG/AP Photo/Darko Vojinović

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike