Marija je vicešampionka sveta: Ponosna sam i presrećna, idemo po još medalja (FOTO)

04.09.2021

14:16 >> 14:41

0

Srpska kajakašica u odabranom društvu

Marija je vicešampionka sveta: Ponosna sam i presrećna, idemo po još medalja (FOTO)
Copyright Marija Dostanić/Kajakaški savez Srbije

Sjajne vesti stižu iz Portugala sa Svetskog prevnstva u kajaku za juniore i mlađe seniore.

Reprezentativka Srbije Marija Dostanić je vicešampionka sveta! Devojka iz Sremske Mitrovice stigla je do srebrne medalje u trci na 500 metara i sasvim prirodno blistala od sreće zbog ostvarenog rezultata.

Marija Dostanić/Kajakaški savez Srbije

– Prezadovoljna sam kako sam odveslala trku jer sam i pre starta i na samom startu bila jako fokusirana. Veoma sam ponosna na sebe jer sam posle mnogo vremena uspela da uđem u tu svoju trku i da pokažem koliko vredim. Od samog starta pa do kraja trke sam bila maksimalno fokusirana i nisam gledala sa strane. Tek kad sa prošla kroz cilj i kada sam videla selektora da mi maše i Miloša fizioterapeuta, onda sam bila svesna da sam druga. Trka je bila izvanredna i presrećna sam što sam uspela da dođem do srebra – rekla je Marija, koja je korz cilj prošla za 1 minut i 51.85 sekundi.

Zlato je pripalo evropskoj prvakinji, Alidi Gažo iz Mađarske (1:49.19), dok je bronzu osvojila Dankinja Frederike Matisen (1:52.63).

pročitajte još:

Sa ovim odličnim rezultatom i u sjajnom raspoloženju Marija očekuje nastavak takmičenja, pošto Svetsko prvenstvo za nju još nije zavrešeno. Naprotiv, veliko je to osvojeno odličje, ali će naša kajakašica pokušati da stigne do još nekog.

– Trenirala sam i radila sam naporno. Sutra me čekaju i dvosed i četverac gde idemo da uzmemo još dve medalje.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike