Uništiću tog bildera, ja sam Spartanac, on je biznismen: Podgreva se borba veka, Fjuri dao svečano obećanje!

07.09.2021

14:33 >> 17:39

0

Obojicu ih čeka ozbiljan izazov, ali oni već razmišljaju o Bici za Britaniju

Uništiću tog bildera, ja sam Spartanac, on je biznismen: Podgreva se borba veka, Fjuri dao svečano obećanje!
Copyright Profimedia

Iako je teškaška “borba veka” odlagana više puta, ljubitelji boksa i dalje nestrpljivo čekaju duel Tajsona Fjurija i Entonija Džošue. “Najveća borba u istoriji britanskog boksa” oboriće sve rekorde te zemlje, a očekuje se da bude jedna od najvećih u istoriji uopšte. 

Iako obojica boksera imaju zakazane odbrane, zbog čega je propao letošnji termin, svi veruju da će se početkom sledeće godine konačno održati “Bitka za Britaniju”. I obojica boraca i dalje održavaju interesovanje za nju. 

Tajson Fjuri, linealni, odnosno nasledni šampion, obećao je da će pobediti Džošuu u šest rundi. On je istakao je i da megaborba “mora da bude održana”. 

Pre toga kalendarski, Džošua će braniti svoje pojaseve u verzijama IBF, WBA i WBO protiv odličnog Ukrajinca, nekadašnjeg kruzer kralja, Oleksandra Usika. Potom Fjuri 9. oktobra brani svoj nasledni, ali i WBC pojas protiv starog rivala Dionteja Vajldera. Prvi meč završen je nerešeno, u drugom je Fjuri slavio nokautom.

Ako obojica prođu svoje rivale, što nije sasvim izvesno, sledi borba za objedinjenje i za titulu neprikosnovenog prvaka sveta teške kategorije. To je zvanje koje niko nije nosio više od 20 godina, odnosno od Lenoksa Luisa 2000. godine. 

Vladimir Kličko, Fjuri i Džošua bili su ujedinjeni šampioni, ali ne i neprikosnoveni, jer nisu imali sva četiri pojasa. 

No, da se vratimo prepucavanju. Džošua je podkastu Garija Nevila rekao da će “isprašiti tog tipa” (I’ll smoke that guy), ali je Fjuri odgovorio: 

– On cigaretu ne bi mogao da izduva, kamoli “Kralja Cigana”. Kakva je razlika između mene i njega? On je biznismen, ja sam Spartanac. Pokazaću mu to kad uđemo u ring – rekao je Fjuri, pa nastavio: 

– Apsolutno ću uništiti tog bodibildera. Neće izaći iz šeste runde. Biće brzo gotovo. On to zna, kao i ceo njegov tim. 

Mnogi vide Fjurija kao favorita, uključujući i redakciju 24sedam, iako ne deluje kao bokser, dok Džošua deluje kao pravi apolon.  

Nadamo se što pre meču koji će jedini u 21. veku moći da možda preotme titulu “borbe veka” susretu Mejvedera i Pakjaa. 

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike