KRAJ: Hrabra Srbija osvojila bod u Francuskoj!

09.01.2021

17:30 >> 19:40

0

Autor: N. St.

Orlovi ponovili još jednu sjajnu partiju

KRAJ: Hrabra Srbija osvojila bod u Francuskoj!
Copyright MN Press

Napravili su rukometaši Srbije veliko iznenađenje pre nekoliko dana. U Zrenjaninu su ostvarili ogromnu pobedu protiv Francuske u okviru kvalifikacija za EP – 27:24.

Pokazali su u Kreteju da to nije bila slučajnost. U revanšu na gostujućem terenu su osvojili bod – 26:26 (12:15).

Na golu je blistao Vladimir Cupara, u napadu su Mijajlo Marsenić i Petar Đorđić bili odlični, a ko zna šta bi se dogodilo da Lazar Kukić nije isključen u poslednja dva minuta meča. Bilo kako bilo, selektor Toni Đerona i njegovi izabranici su bili prezadovoljni urađenim. Moglo je to  da se vidi i po slavlju po završetku meča i sumornim facama Francuza.

Pročitajte još:

Dešavanja sa meča ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

60′ – KRAJ

Odbrana Cupare, portugalske sudije pokazuju da je sedmerac. Milosavljev ponovo ide na gol za sedmerac i brani šut Desata. Srbija je kompletna. Kukić je isključen. Uhvatio je loptu koja je pala na zemlju, sudije su pokazale da je igrao nogom, Lazar nije spustio loptu, Portugalci su ga poslali na klupu na dva minuta, što je značilo da Srbija do kraja igra sa igračem manje. Maje je prošao i pogodio (26:26). Đerona je smirivao Kukića na klupi. Đerona je tražio minut odmora i tražio od Kolakovića da igra jedan na jedan i da, ako ne može da prođe, pronađe nekoga na krilu. Uprkos tome što je nerešeno, selektor je tražio da se napad igra bez golmana. Nije Srbija stigla da uputi šut ka golu. Francuzi su tražili tajm-aut za poslednji napad. Cupara je odbranio – Srbija slavi kao da je pobedila – 26:26.

57′ – DRAMA U ZAVRŠNICI

Marsenić je ostao sam, velika greška odbrane domaćina, lak posao za srpskog rukometaša (24:25). Obradović je isključen zbog guranja sa dve ruke. Srpski igrači podsećaju arbitre da zbog toga nije isključen Fabregas nedavno, odluka se nije promenila. Remili pogađa (25:25). Marsenić, uz malo sreće, vraća prednost Srbiji (25:26).

55′ – IZJEDNAČENJE

Đerona je tražio tajm-aut da smiri svoje izabranike. Nacrtana je akcija “cepelin”, Đorđić baca idealan pas, Šotić skače sa krila, hvata i pogađa (22:24). Cupara brani šut Remilija, Radivojević hvata loptu i odlučuje da ne pokreće kontru, već da se odigra sporiji napad (22:24). Šut Đorđića je izblokiran. Fabregas, uz malu pomoć prečke, pogađa (23:24). Svi sa klupe Srbije su tražili korake, koji su bili očigledni, portugalski arbitri ništa nisu sudili, Maje je postigao gol za izjednačenje (24:24). Fabrega sje imao situaciju jedan na jedan sa golmanom, Cupara je majstorski odbranio.

50′ – SEDMERCI NA OBE STRANE

Fabregas sa dve ruke s leđa gura Kukića, sudije ga ne isključuju. Đorđić pronalazi prostor za šut i majstorski pogađa (20:22). Sedmerac za Francusku, Milosavljev je zamenio Cuparu na golu, bio je blizu, nije uspeo da zaustavi šut Desata. Fenomenalno postavljanje Orbovića za faul u napadu i sprečenu kontru Francuske. Kukić je krenuo na prodor, fauliran je, sedmerac za Srbiju. Đorđić je siguran sa sedam metara (21:23). Remili koristi svoje kvalitete da smanji prednost (22:23).

45′ – SUROVA KAZNA FRANCUZA

Desat se iskupio, Cupara je bio ljut na sebe, jer mu je malo nedostajalo da odbrani. Marsenić krade loptu, brz napad Srbije, Vorkapić pogađa, Desat ekspresno uzvraća (18:20). Odličan potez Kukića koji ostavlja loptu Đorđiću za svoj peti gol na meču (18:21). Vorkapić je ibo sam u kontri, svi su videli loptu u golu, promašio je ceo gol. Surova kazna je usledila, Mem je pogodio, pa je umesto +4, prednost +2 za Srbiju (19:21). Fabregas pogađa (20:21).

40′ – MARSENIĆ SJAJAN!

Francuska igra bez golmana zbog igrača manje, Cupara je pokušao to da iskoristi, šutirao sa svog gola, lopta je završila pored stative. Gigu to kažnjava golom (16:17). Kukić je šutirao, čekao je faul, sudije se nisu oglasile. Mem pravi faul u napadu. Sjajan potez i gol Nikolića (16:18). Desat ostaje sam na krilu, Cupara fenomenalno interveniše. Vorkapić je prvi put na terenu. Fenomenalan potez Marsenića i gol (16:19).

35′ – FRANCUZI PRETE

Nikolić je pogodio, sudije su pokazale da je pre toga bio faul i da se pogodak na priznaje. Marsenić to ispravlja iz teške pozicije (13:16). N’Gesan pogađa (14:16). Žerar brani šut Đorđića, a Mem vraća svoj tim u igru (15:16). Marsenić se dobro snašao, Desat je isključen posle faula na srpskim pivotom. Sjajan šut i gol Đorđića (15:17).

31′ – MEČ JE NASTAVLJEN

Počelo je drugo poluvreme, prvi napad imali su Francuzi, dobar blok Srbije, ali je lopta ostala u posedu domaćina. Cupara je odbranio, Portugalci pokazuju da je sedmerac, Desat je siguran (13:15).

30′ – POLUVREME

Odlična intervencija Cupare koji je video Radivojevića u kontri, posla osavršen pas za gol sa igračem manje. Abalo ostaje sam, šutira, Cupara još jednom sjajno interveniše. Majstorija Kukića za novi pogodak sa igračem manje (11:15). Abutoviću je malo nedostajalo da ukrade loptu, Karabatić pogađa (12:15). Sretenović šalje loptu pored gola. Cupara brani, ali portugalski arbitri pokazuju da je Abutović ušao u golmanski prostor i da je lopta za domaćina. Ričardson greši, Đerona traži smiren napad. Golmana Prendija lopta pogađa u glavu posle šuta Sretenovića. Ostalo je devet sekundi do odlaska na odmor, Cupara brani. Srbija vodi na poluvremenu (12:15).

25′ – “BOMBA” RADIVOJEVIĆA

Sjajan potez Orbovića i novi gol za Srbiju. Pešić je zatim isključen zbog povlačenja za dres protivnika. Karabatić pogađa ponovo (9:10), a Đerona igra bez golmana u napadu sa igračem manje. Marsenić, uz malo sreće, hvata loptu i postiže svoj četvrti gol na utakmici (9:11). Desat sa krilne pozicije pogađa (10:11). Dobar napad sa Krila i gol Radivojevića, a Remili koristi grešku odbrane srpskog tima (11:12). Majstorija Radivojevića, prava “bomba” sa oko devet metara koja je iznenadila golmana Žerara (11:13). Marsenić je isključen.

20′ – SRBIJA VRATILA PREDNOST

Đerona je odlučio da, zbog igrača manje, igra napad bez golmana. Dve dobre blokade francuskih rukometaša. Kukić je prošao odličnom fintom, nije uspeo da prosledi loptu do saigrača. Radivojević je sa krila skočio, Maje ga je faulirao, isključen je. Đorđić sedmerac pretvara u gol. I Francuzi su krenuli u napad bez golmana, Cupara brani, a Radivojević šutira sa velike udaljenosti i pogađa (7:9). Dobar napad Francuza i lak zadatak za Lagarda (8:9).

17′ – SAVETI SELEKTORA ĐERONE

Fabregas je bio u situaciji jedan na jedan sa Cuparom, srpski golman je sjajno reagovao. Potom je Đerona tražio tajm-aut.

– Imamo opcije otvorene, kada vidite otvorenog pivota obavezno dodajte. Nemojte da čekate, da gubimo vreme. Presporo igramo u tranziciji, probajte da budete brži, koristite prednosti, nemojte da im dajete vremena da se vrate u odbranu i postave – rekao je Đerona tokom kratke pauze.

Po povratku na teren Aleksa Kolaković sa krila pogađa, dok je Jovica Nikolić prvi igrač koji je isključen na dva minuta (7:7).

15′ – KARABATIĆ ZA PREDNOST DOMAĆINA

Orbović pogađa iz teške pozicije, N’Gesan trese mrežu na drugoj strani. Orbović je fauliran, dobio je udarac po licu, sudije ne isključuju nikoga u domaćem timu. Luka Karabatić u kontri donosi prvo vođstvo Francuzima (7:6).

10′ – FRANCUSKA UZVRAĆA

Mogla je Srbija da povede sa 5:1, promašaji su se ređali, uključujući i sedmerac, što N’Gesan i Fabregas koriste za izjednačenje (4:4). Marsenić pogađa, Fabregas uzvraća (5:5).

5′ – SJAJAN START SRBIJE

Odlično je Srbija počela meč. Marsenić duplira prednost, Gigu smanjuje, a Marsenić i Đorđić uvećavaju prednost (1:4).

1′ – UTAKMICA JE POČELA

Meč u Francuskoj je krenuo. Đorđić odmah postiže gol (0:1).

18:55′ – INTONIRANJE HIMNI

U Kreteju je u toku intoniranje himni. Srpski rukometaši zajedno pevaju “Bože pravde”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike