Vaterpolo klasnik Srbija na Mađarsku, ali ovaj put na talonu neće biti medalja

09.01.2021

20:37

0

Autor: D. B.

Meč za 5. mesto na turniru Svetske lige u Debrecinu igra se u nedelju od 16.30

Vaterpolo klasnik Srbija na Mađarsku, ali ovaj put na talonu neće biti medalja
Copyright MN Press

Kada se na superotnim stranama bazena nađu Srbija i Mađarska to obično bude meč koji odlučuje o podeli medalja.

Sutra u Debrecino biće to duel koji će odlučiti o tome ko će od ova dva vaterpolo velikana osvojiti 5. mesto na evropskom turniru Svetske lige.

“Delfini” Dejana Savića do ovog meča došli su posle pobede nad Francuskom, dok su Mađari bili boji od Hrvatske 13:11 (3:2, 4:6, 1:1, 5:2). Hrvati su imali kontrolu meča sve do poslednje četvrtine. A onda su se našli pod rafalnom paljbom. Na kraju tri gola je postigao Vendal Vigvari, po dva Kristijan Manerč, Tamaš Sedlmajer i Đerđo Kovač, dok su kod Hrvata najefikasniji bili Marko Macan, Maro Joković, Luka Bukić i Andro Bušlje.

Meč Srbije i Mađarske zakazan je za nedelju sa početkom u 16.30. U finalu će igrati Crna Gora i Grčka, dok će se za bronzu boriti Italija i Španija.

Što se tiče izdanja protiv Francuske vaterpolisti Srbije su svesni da nisu odigrali brilijatan meč. I to ne žele da stave pod tepih.

Bili smo vidljivo umorni dve četvrtine. Posledica je to jakih teninga, puta, susreta sa Španijom. Na kraju smo se digli pobedili ali moramo bolje. Tada je razlika u kvalitetu došla do izražaj – tvrdi Draško Gogov.

Pročitajte još

Još bolju analizu onoga što se trenutno događa u Debrecinu dao je Nikola Dedović.

Ovaj turnir je pre svega važan što smo zajedno i svaki minut koristimo za rad. Čudna je ovo godina, niko ne zna šta će da bude i zbog toga moramo da radimo kad god možemo. Nismo dobro počeli ali kada smo malo popravili igru nije bilo dileme. Idemo dalje, nastavljamo sa radom, svesni da leto treba da dočekamo spremni – jasan je u namerama Dedović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike