KRAJ: Fantastična igra Srbije i ubedljiva pobeda u Zrenjaninu!

13.01.2021

15:40 >> 17:29

0

Autor: Adam Štulić

Rukometaši slavili protiv Grčke

KRAJ: Fantastična igra Srbije i ubedljiva pobeda u Zrenjaninu!
Copyright MN Press

Rukomet se ponovo prati sa osmehom!

Rukometaši Srbije, posle dva odlična meča protiv favorizovanih “trikolora”, gde su ostvarili pobedu i remi, u trećem kolu kvalifikacija za EP u Zrenjaninu dočekali su selekciju Grčke.

Da partije protiv Francuza nisu bile slučajnost, moglo je da se vidi. Deklasirali su Grčku – 31:21 (15:12).

Savršena igra “orlova” na obe strane terena, Milosavljev je “zaključao” gol, Radivojević i Marsenić su tresli mrežu rivala, Kukić je sjajno dirigova. Sve to je donelo novu laku pobedu za slavlje izabranika Tonija Đerone.

Pročitajte još

Najefikasniji u srpskom timu bili su Radivojević sa osam i Marsenić sa pet golova, obojica sa savršenim učinkom, pošto su to učinili bez promašaja. Kod Grka je Milonas dao šest pogodaka.

Dešavanja sa meča ste mogli da pratite na portalu “24sedam“.

60′ – POBEDA SRBIJE

Orbovićev sjajan potez i treći gol iz trećeg pokušaja (28:19). Prečka Grčke, pa napad sa krila Srbije i osmi pogodak Radivojevića, treći iz igre (29:19). Cupara je ponovo ušao u igru za sedmerac i odbranio ga! Vorkapić zatim pogađa i posle toga je isključen, na klupi se bunio, nije razumeo zbog čega su rumunski arbitri doneli takvu odluku (30:19). Kontra Srbije, Šotić rešava, a Milosalvjev “skida” novi zicer Grčke (31:19). Sretenović pravi faul za sedmerac, Cupara je ponovo u igri, a Đerona zove Sretnovića i savetuje ga. Dompris pogađa sedmerac. Poslednji napad je imala Srbija, Dodićev šut je odbranio Bukovinas i iskoristio to što nije bilo golmana na golu Srbije da postigne gol za konačan rezultat (31:21).

55′ – SRBIJA ČEKA KRAJ

Šotić se brani iz golmanskog prostora. Sedmerac za Grčku. Cupara prvi put ulazi na teren u 52. minutu. Nije uspeo da odbrani sedmerac, Ciras je bio precizan. Majstoriaj Kukića, promena pravca i dodavanje za Šotića koji pogađa (26:18). Milosavljev se vratio u igru i u razmaku od nekoliko sekundi je imao dve sjajne intervencije. Dok je Marsenić tražio faul i gledao u sudije, Vorkapić je uzeo loptu i pogodio a novi tajm-aut Grčke (27:18). Vorkapić nije dozvolio protivnicima da izvedu deveterac, isključen je. Arapakopulos to koristi i trese mrežu (27:19).

MN Press

50′ – MARSENIĆ!

Borbeni Marsenić se baca za loptu i donosi novi napad Srbiji posle sjajnog gola Kukića. Dobija Marsenić loptu, Pasijas ga faulira u golmanskom prostoru, sedmerac i isključenje za grčkog igrača. Sedmi gol Radivojevića, peti sa sedmerca. Odlična reakcija Obradovića, ali iz novog napada Arapakopulos daje prvi gol sa pozicije pivota za Grčku (24:16). Sjajan potez Obradovića i lak posao za Marsenića i njegov peti gol (25:16). Arapakopulos uzvraća (25:17).

45′ – BUKOVINAS ČUVA GRKE, SRBIJAVODI

Obradović je dobio udarac u glavu, Papadionisis je isključen na dva minuta. Dobar napad sa krila, Vorkapićev šut brani Bukovinas. Haralapmops postiže gol za Grke sa igračem manje. Bukovinas brani šut Đorđića, pa “skida” zicer Šotića. Cilis je promašio šut iz izgledne situacije (21:15). Sjajno kretanje Vorkapića bez lopte, odlična asistencija i gol (22:15).

40′ – SEDMERCI

Sedmerci na obe strane i sigurni golovi Cirasa i Radivojevića. Strpljiva igra Srbije, ne žure, čuvaju napad  (20:14).

35′ – SRBIJA SAVRŠENA

Odlična finta Orbovića, pa sjajan skok i gol sa devet metara. Odlična odbrana Milosavljeva, pa kontra i gol Vorkapića (18:12). Odlična igra Srbije u odbrani, sjajan blok Marsenića, pa odbrana Milosavljeva, koji potom grešku Vorkapića ispravlja još jednom sjajnom odbranom. Prodor Kukića i gol za tajm-aut Grčke (19:12).

MN Press

31′ – MEČ JE NASTAVLJEN

Utakmica u Zrenjaninu je nastavljena. Prvi napad je imala Srbija. Prelep potez i lob Marsenića, treći gol iz isto toliko pokušaja (16:12).

30′ – POLUVREME

Đerona traži od svojih iazbranika da se ubrzaju. Dobra blokada, pa gol Arampacisa u kontri (14:11). Đorđić šutira dobro, golman gostiju još bolje interveniše. Maestralna intervencija Milosavljeva nogom. Uprkos očiglednom faulu Sretenović uspeva a pronađe poziciju za šut i da pogodi. Kolaković krade loptu, pa sa Sretenovićem igra dupli pas, ali Sretenović zicer promašuje, Bukovinas brani njegov šut. Poslednji napad pre pauze je imala Grčka, Milonas je pogodio (15:12).

25′ – GRCI SE DRŽE

Prva “neiznuđena” greška Srbije, kontra gostiju i gol Cilisa. Orbović kreće na prodor, sudije pokazuju da je sedmerac. Sjajni Radivojević psotiže svoj peti gol na meču (14:10). Radivojević je krenuo u kontru, zaustavljen je. Đorđić pravi grešku u dodavanju, Milosavljev brani.

20′ – ODLIČNA IGRA SRBIJE

Ciras je siguran sa penala. Popović se odlično snalazi i pogađa (11:8). Brza kontra Srbije, Radivojević ostaje sam i rutinski rešava situaciju (12:8). Maljos šalje loptu daleko preko gola, ali se u kontri Milonas odlično postavlja i sprečava brz gol. Sjajna odbrana Milosavljeva posle pokušaja sa krila. Gol Kukića (13:8).

15′ – SRBIJA ČUVA PREDNOST

Srbija ponovo u napadu bez golmana. Marsenić se sjajno snalazi i pogađa (7:5). Arampacis pogađa, ali sudije pokazuju da se gol ne važi, jer je pre toga nagazio aut liniju. Odličan napad Srbije, Šotić dobija loptu na levom krilu i šalje je pod prečku (8:5). Maljos preko bloka pogađa, Đerona je nezadovoljan reakcijom odbrane (8:6). Orbović uzvraća istom merom (9:6). Sreća uz Milosavljeva, stativa je sprečila gol Grčke, ali je Sretenović napravio grešku u koracima što Pasijas koristi da kazni (9:7). Majstorija Đorđića (10:7).

10′ – RADIVOJEVIĆ U SERIJI

Srbija bez golmana u napadu. Odlična akcija, Radivojević ostaje sam na krilu i pogađa. Milosavljev je odbranio, sudije su pokazale da je sedmerac zbog faula Popovića. Milosavljev brani sedmerac! Marseniće se vratio u igru. Orbović kreće u napad, uspeva da iznudi sedmerac i žuti karton za Cilisa. Radivojević koristi sedmerac (5:3). Milonas pronalazi prostor preko bloka da zatrese mrežu (5:4). Kukićev sjajan potez i novi sedmerac za Srbiju. Radivojević je siguran (6:4). Milonas daje gol, a Radivojević je isključen na dva minuta zbog faula (6:5).

MN Press

5′ – NEREŠENO

Sudije su podigle ruku, lopta je došla do Marsenića koji završava akciju golom (2:0). Marsenić je dobio žuti karton, Malios postiže prvi gol za goste (2:1). Marsenić pravi prestup, kontra Grčke i gol Milonasa (2:2). Kukić vraća prednost. Marsenić je prvi isključen igrač na meču. Pasijas koristi brojčanu prednost (3:3).

1′ – MEČ JE POČEO

Utakmica u Zrenjaninu je krenula. Kontra Srbije, Sretenović pogađa prečku, Kukić hvata odbitak i trese mrežu (1:0).

16:55′ – INTONIRANJE HIMNI

U toku je intoniranje himni dveju reprezentacija. Srpski rukometaši zajedno pevaju “Bože pravde”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike