Zna se koliko je Tajson zaradio od povratka u ring i cifra deluje nestvarno

29.11.2020

11:08 >> 12:39

0

Autor: D. B.

Gvozdeni Majk Los Anđeles je napustio punih džepova

Zna se koliko je Tajson zaradio od povratka u ring i cifra deluje nestvarno
Copyright Tanjug/Joe Scarnici/Triller via AP

Bio je mašina u ringu koja je mlela rivale. I sada, kako je to pokazao na meču protiv Roj Džons juniora, prvom posle 15 godina pauze, pokazao je da i dalje nije za staro gvožđe iako ima 54. godine. Ali, Majk Tajson je oduvek bio mašina za pravljenje para.

Pročitajte još: Šta se sve dešavalo na meču Tajsona i Roja Džonsa

Prema računicama britanskih medija nekada najmlađi svetski šampion teške kategorije od revijalne borbe sa Džonsom zaradiće ni manje ni više nego – 8.4 miliona evra.

Jasna računica kaže da je za 16 minuta borbe (osam rundi od dva minuta) tokom koje nije primio nijedan “pošten” udarac, ruku na srce nije ih previše ni zadao, “Gvozdeni” Majk postajao bogatiji za 8.700 evra za svaki sekund trajanja!

Navijača u dvorani “Stejlps centar” nije bilo, ali prava na prenos ovog meča prodavana su širom sveta. Tako je recimo u Biraniji meč mogao da se vidi isključivo na kanalima na kojima se sadržaj dodatno plaća, a ista situacija je bila i u SAD. Uz to u prodaji su se našle i sličice dva velika borca po ceni od 60 i 50 evra.

Dakle, Tajson iz Los Anđelesa odlazi podignutog čela, iako je meč završen nerešeno, ali i prepunih džepova. Što i nije loše kada se zna da je tokom karijere upeo da potroši ogromnu svotu novce (procene govore da je imao od 300 miliona do čak 685.000.000 dolara)

Pročitajte još: Meč koji je bacio u senku okršaj Tajsona i Džonsa

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike