Tajson vs Džons - nerešeno i nezanimljivo, a opet spektakularno

29.11.2020

06:51 >> 17:37

0

Autor: D. B.

Meč dva velika šampiona, uz nesumnjiv dokaz da su i dalje majsotori plemenite veštine, pokazao zbog čega rivali u ringu ne bi trebalo da zajedno imaju 105 g

Tajson vs Džons - nerešeno i nezanimljivo, a opet spektakularno
Copyright Profimedia

Preživesmo i ovo. Majk Tajson se vratio u ring. U 54. godini života, posle 15 godina pauze, nekadašnji šamoion sveta je ponovo boksovao. I to ne protiv bilo koga, već protiv Roj Džonsa juniora.

Sve zajedno, na egzibicionom i humanitarnom meču u Los Anđelesu na delu smo videli sudar legendarnih boraca koji zajedno imaju 105 godina. Bio je to više spektakl namenjem za široke narodne mase, nego prava borba dva velika šampiona.

Borili su se tokom osam rundi. Nokaut, koji je nekada bio sinonim za Tajsonovu karijeru, nije viđen. Ruku na srce nije bio ni dozvoljen po pravilima ovog meča. “Gvozdeni” Majk je bio agresivniji, tražio je način da probije gard rivala. Ali, Roj Džons ne bi uspeo sve što jeste tokom karijere, da je čovek koga je lako “srediti”. Na kraju svega – nerešeno. Posle bodovanja bilo je – 76:76.

Neko će reći daleko od prave borbe. Primentan je bio manjak onih pravih udaraca, ali, verovatno je najvažnije to što su objica zavaršili nadmetanje bez povreda, pošto, ipak nisu u cevetu mladosti.

– Drago mi je što se i ovo završilo. Navikao sam da sve završim za tri ili dva minuta, a sada sam pokazao da mogu da izdržim i osam rundi. Niko nije mislio da je to moguće. Eto pokazao sam da umem i da boksujem. Nadam se da ću nastaviti sa ovakvim mečevima – rekao je Tajson posle meča.

Meč su obležili brojni klinčevi, Džons je bio najopasniji tokom pete runde, ali njegova kombinacija od četiri udarca nije previše uzdrmala “Gvozenog Majka”.

Do neke druge prilike, ako je uopšte bude.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike