Rusi kreću prvi: Uskoro počinje masovna vakcinacija fudbalera

11.01.2021

12:16

0

Autor: D. B.

Plan je odavno napravljen, a sada su poznati i njegovi detalji

Rusi kreću prvi: Uskoro počinje masovna vakcinacija fudbalera
Copyright MN Press

Rusija je prva država u kojoj će se obaviti masovno vakcinisanje fudbalera! Ovo je otkrio doktor fudbalske reprezentacije ove države Eduard Bezuglov, koji je nagrasio da bi sve moglo da bude urađeno dosta brzo pošto će uskoro u ovoj državi klubovi početi sa pripremama za nastvak sezone.

Najverovatnije će biti svi vakcinisani “Sputnjikom V”. Radimo na rešavanju nekih tehničkih pitanja, ali plan je jasan. Trenutno su igrači u različitim državama i gradovima i kada budu svi na okupu u januaru i februaru sve bi moglo da bude obavljeno relativno lako – objasnio je Bezuglov u intervjuu za “Šampionat”.

On tvrdi da se u Rusiji od početka pandemije radi na strategiji vakcinisanja sportista i da je sada moguće da se on i ostvari.

Pročitajte još

– Ako me pitate kako su selektor Čerčesov ili čelnici klubova reagovali na plan sa kojim su upoznati, moram da vam kažem da je to vrlo pozitivna reakcija. Naša reprezentacija je imala problema zbog bolesti igrača. Selektor je svestan koliko je vakcinacija važna. Klubovi su za, većina igrča takođe. Mnogi njih je bilo bolesno, a neki imaju i dovoljno antitela. Za sve ćemo napraviti dodatni plan sa klupskim lekarima. Ova akcija će trajati sve do proleća. Čim se ukaže šansa vakcinacijom će biti obuhvaćeni i treneri, svi ljudi koji rade u klubovima ili u reprezentaciji – objasnio je Bezuglov.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike