Danci će braniti svetsku krunu: Za zlato u nedelju sa Švedskom

29.01.2021

23:01

0

Autor: M. R.

U polufinalu skandinavska selekcija bolja od Španije - 35:33

Danci će braniti svetsku krunu: Za zlato u nedelju sa Švedskom
Copyright Tanjug/ AP Photo/ Petr David Josek

Za svetsku titulu u nedelju od 17.30 boriće se selekcije Švedske i Danske. Do bronzane medalje od 14.30 na Svetskom prvenstvu u Egiptu pokušaće da dođu reprezentacije Francuske i Španije.

Pročitajte još

U prvom polufinalu Šveđani su srušili Francuze, a nekoliko sati kasnije Danci su u drugom okršaju slavili protiv Španije – 35:33 (18:16) i zakazali skandinavsko finale. Na taj način Danska je stigla do prilike za odbranu trona, jer je na prvenstvu pre dve godine na domaćem terenu bila šampion.

Do trijumfa u polufinalu ih je predvodio najbolji igrač prethodnog SP Mikel Hansen sa 12 golova.

Bilo je košmarno za mene i veoma bespomoćno sedeti i gledati šta se dešava, ali nas je na kraju sreća pogledala – rekao je Hansen posle dramatične završnice. –  Za razliku od četvrtfinala, bilo je veliko zadovoljstvo igrati u ovakvom meču sa Španijom. Veliki dobitak za našu reprezentaciju na ovom turniru je promocija mladih igrača, koji su pokazali za šta su sposobni. Mislim da su i oni mnogo dobili slušajući iskusnije i igrajući sa nama, a u istoj meri doprineli ovom uspehu na najbolji mogući način.

Hansena je najbolje ispratio Magnus Saugstrup Jensen sa sedam golova, a na drugoj strani najefikasniji, sa istim brojem golova, bio je Dujšebaev.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike