Kakva saradnja: Srbija dobija odbojkaški klub u Kini

30.01.2021

10:36 >> 12:26

0

Autor: D. B.

U klubu koji će se zvani Šenžen Kina-Srbija zaigraće Brankica Mihajlović

Kakva saradnja: Srbija dobija odbojkaški klub u Kini
Copyright MN Press

Najneobičnija, ali svako sjajna vest stiže iz Kine.

U ovoj državi biće formiran potpuno novi ženski odbojkaški klub pod imenom Šenžen Kina-Srbija!

Reč je o klubu koji nastaje u saradnju između grada Šenžena i Odbojkaškog saveza Srbije i koji je već krenuo u pravljenje tima i stručnog štaba za sezonu 2021/2022.

Ideja je da za ovaj tim odmah zaigra Brankica Mihajlović. Reprezentativka Srbije je od 2019. godine članica Fenerbahčea, a tokom uspešne karijere je imala iskustva igranja u Aziji (branila je boje klubova iz Južne Koreje, Kine i Japana).

Odbojkaški savez Srbije je preporučio Branka Kovačevića za trenera kluba iz grada koji se nalazi u blizini Hong Konga. Reč je o dugogodišnjem pomoćniku selektora Zorana Terzića. Trenutno Kovačević se nalazi na klupi Železničara iz Lajkovca. Njegov prvi pomoćnik biće selektor u19 reprezentacije Srbije Milan Gršić, inače glavni trener TENT-a, kao i kineski stručnjak Šao Šuai, koji vodi japanski tim Asahi univerzitet.

Pročitajte još

Što se tiče ostalih igračica koje će biti u ovom klubu – prvo će potpisati sve one koje nisu pronašle angažman a igrale su za Baji, klub koji je nedavno ugašen, a sedište mu je bilo u Šenženu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike