Veliki šampion Formule 1 operisan posle saobraćajne nesreće - njegov tim otkrio sve detalje oporavka

12.02.2021

11:53

0

Autor: D. B.

Fernando Alonso skupo platio vožnju biciklom

Veliki šampion Formule 1 operisan posle saobraćajne nesreće - njegov tim otkrio sve detalje oporavka
Copyright Tanjug/AP/Luca Bruno

Posle incidenta koji je u četvrtak doživeo kada je vozeći bicikl u Švajcarskoj učestvovao u saobraćajnoj nesreći Fernando Alonso je operisan.

Iz njegovog tima, Alpin, za koji će voziti posle dve godine pauze u najbržem cirkusu na svetu, potvrđeno je da će španski vozač biti spreman za početak sezone.

Testovi će početi 12. marta u Bahreinu, gde će se održati i prva trka koja je predviđena za 28. mart.

Lekari su otkrili prelom u gornjoj vilici i uradili su uspešnu korektivnu operaciju. Zadovoljni su napretkom i oporavkom. Fernando će ostati dva dana u bolnici na posmatranju. Posle nekoliko dana odmora, on će moći da se vrati treninzima. Očekujemo da bude potpuno oporavljen kada počnu pripreme za novu sezonu – stoji u saopštenju Alpina, tima koji se do ove sezone zvao Reno.

Tokom poslednjih meseci 2020. godine Alonso je počeo sa svojim povratkom u F1. Prvo je obavio nekoliko testiranja bolida, a onda je i zvanično bio test vozač Renoa uoči trka u Abu Dabiju u decembru.

Pročitajte još

A dok je bio na pauzi od Formule 1 Alonso se takmičio za Tojotu u “World Endurence” šampionatu za tojotu, kao i u Indi 500 i na Dakar reliju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike