Za spas boksa: Osnovana Regionalna bokserska liga (video)

19.02.2021

14:47

0

Medijski partner ovog takmičenja biće Arena Channels Group

Za spas boksa: Osnovana Regionalna bokserska liga (video)
Copyright Promo/Arena sport

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, održao je danas sastanak sa čelnicima bokserskih saveza iz regiona, a uoči formiranja Regionalne bokserske lige. Tom prilikom pružena je iskrena podrška ideji osnivanja Regionalne bokserske lige, koja će biti prenošena na kanalima TV Arena sport.

Snažno podržavam održavanje Regionalne lige koja će na najbolji način promovisati ovu plemenitu veštinu, posebno među mladim i talentovanim ljudima, dok će ujedno i doprineti podizanju kvaliteta klupskog boksa, ojačati duh saradnje i međusobnog razumevanja – rekao je predsednik Vučić.

Nakon ovog prijema, na kojem je bio prisutan i Nebojša Žugić, generalni drektor Arena Channels Group, održan je i sastanak u Skupštini grada Beograda, gde je i potpisan osnivački akt ovog takmičenja koje bi trebalo da vrati boks na nivo koji je imao u bivšoj Jugoslaviji.

Čast mi je i zadovoljstvo što sam deo ovog razvojnog projekta koji će boks u regionu vratiti na staze koje mu pripadaju. Obećavam da će TV Arena Sport svim gledaocima prirediti istinske spektakle i nadam se da će dvorane, kada se epidemiološka situacija popravi, ponovo biti pune – poručio je Nebojša Žugić.

– Nesumnjivo  da je u pitanju istorijski momenat i velika stvar za boks,  ali i za Arenu kao novi projekat i izazov koji treba da sprovedemo. Siguran sam da će to biti jedan veliki spektakl. Boks je za to zaslužio, a Arena kao regionalni lider normalno je da stoji iza jednog ovakvog projekta – dodao je Žugić.

Promo/Arena sport

Generalni direktor Arene Channals Group istakao je ogromnu pomoć u realizaciji ovog projekta od strane predsednika Srbije, Aleksandra Vučića.

Projekat ne bi mogao da bude ostvaren da nije bilo velike podrške predsednika Srbije Aleksandra Vučića. On je u ogromnoj meri zaslužan. Svedoci smo svakodnevne pomoći srpskom sportu i razvoju srpskog sporta neverovatnom brzinom, a to je nešto što ne može bez pomoći predsednika. A vidite da je ta pomoć i šira i da obuhvata region. Kolika je uloga predsednika Srbije u razvoju sporta, svedoče i reči legendarnog makedonskog fudbalera Darko Pančeva, koji je istakao da je fasciniran koliko podršku Vučić daje sportu – podvukao je Žugić.

Pročitajte još

Domaćin današnjeg skupa u Skupštini grada bio je zamenik gradonačelnika Goran Vesić, koji je okupljenima poručio da će u Beogradu uvek imati pouzdanog partnera i velikog prijatelja.

Pripadam generaciji koja je odrasla uz jugoslovenski boks i osećam potrebu da ovu plemenitu veštinu vratimo na pravi put. Beograd je grad sporta i hvala svima što te došli kod nas i želim da znate da je ovo i vaš grad. Drago mi je što ćemo našim zajedničkim delovanjem i drugima dati primer da ukoliko se ujedinimo možemo da učinimo velika dela – poručio je Vesić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Arena sport

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike