Konovalov presrećan: Nije mala stvar biti prvak sveta

05.03.2021

21:19 >> 21:21

0

Autor: N. St.

Srpski kik bokser ne krije zadovoljstvo posle velikog uspeha

Konovalov presrećan: Nije mala stvar biti prvak sveta
Copyright Arena fights/Dušan Milenković

Pucao je Aleksandar Konovalov od samopouzdanja i dan pre meča. Pre konferencije za štampu je u neformalnom razgovoru poručio da će meč sa Andreom Santošem da se „završi baš kao i prvi, pobedom“.

Obećano je i učinio. U meču večeri u okviru spektakla „Arena Friday night Fights“, koji je direktno prenošen na „Areni sport“, je posle pet rundi savladao Portugalca jednoglasnom odlukom sudija i tako postao svetski šampion.

Popularni “atomski mrav” je bogatoj kolekciji dodao još jedan pojas namenjen profesionalnom prvaku sveta WAKO PRO federacije, koji do večeras nije imao vlasnika. Bio je to ujedno i duel amaterskog svetskog šampiona, srpskog predstavnika Konovalova, i prvaka Evrope iz Portugalije. Obojica su podigli lestvicu gore i borili se u kategoriji do 66,8 kilograma.

Biti svetski šampion nije mala stvar. Iako sam pojas uzimao nekoliko puta već, ovaj mi je za sada najdraži, a verujem da će sledeći biti još draži. Idemo dalje, jako – poručio je Konovalov posle meča.

Specijalni gost spektakla bio je predsednik svetske amaterske kik boks federacije WAKO, Irac Roj Bejker. Gost turnira bio je i proslavljeni kik bokser Ivan Strugar, koji je primio prelazni pehar za organizaciju “Arena Friday Night Fights 2”, koji je na programu 14. maja u sklopu turnira “Budva Splendid Grand Prix”. I ovaj spektakl, najavljuju organizator Srđan Bugarčić i direktor Arene Nebojša Žugić, trebalo bi da bude direktno prenošen na specijalizovanom kanalu TV Arena Fight.

Nažalost, publika nije mogla da bude prisutna u Kovilovu, a ceo događaj je organizovan uz poštovanje svih epidemioloških mera.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike