Srpkinje krenule put Đera: Moramo da budemo spremne na sve

18.03.2021

11:26 >> 12:23

0

Autor: M. R.

Rukometašice sutra startuju na kvalifikacionom turniru za OI protiv Rusije

Srpkinje krenule put Đera: Moramo da budemo spremne na sve
Copyright MN Press

Došao je i taj dan… Rukometašice Srbije su danas oko podneva krenule put Đera, gde ih čeka jedan od najvažnijih izazova u karijeri. Kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre počinju u petak duelom sa Rusijom (20.00). Naredni protivnik je Mađarska u subotu od 17.30, a u nedelju će u isto vreme odmeriti snage sa Kazahstanom. Dve najbolje reprezentacije obezbediće plasman na najveću sportsku planetarnu smotru.

Tri dana smo radili na pripremi za Rusiju i Mađarsku. Akcenat smo stavili na odbranu, u današnjem rukometu to je ključni faktor uspeha – poručila je najiskusnija Katarina Tomašević. – Ako skockamo to što smo vežbali do kraja, biće kako treba. Veoma nam je bitno to što se Cvija (Dragana Cvijić) vratila. Mnogo će nam značiti u odbrani gde pokriva sredinu, a tandem sa Pop Lazić je veoma bitan i mnogo je važno da su obe u formi. S druge strane, u Đeru će nam mnogo nedostajati Andrea Lekić i Marija Obradović.

Pročitajte još

Sa kvalitetima protivnika naše devojke su dobro upoznate.

– Na otvaranju nas čekaju olimpijske šampionke. Otvaranje je i samo po sebi najteža utakmica. U 24 sata igramo dve jako teške utakmice. To je otežavajuća okolnost za nas. Mađarice igraju sa Kazahstanom i čekaju nas odmorne. Šta da radimo, moramo da se izborimo sa takvim stvarima. Moramo da budemo spremne na sve. Uvek je ogroman motiv da se igra za reprezentaciju. Bez obzira kako igraš u klubu, totalno je drugačiji osećaj kada dođeš i nastupaš za svoju zemlju.

Protiv Mađarske su igrale i u decembru na Evropskom prvenstvu u Danskoj, kada su doživele težak poraz.

– Veoma su kvalitetna ekipa, praktično cela reprezentacija je u jednom klubu, igrale smo dva puta sa njima unazad godinu i nešto, dobro se poznajemo. Utakmica sa Mađarskom na EP u Danskoj bila je naša najlošija unazad par godina i to se sigurno neće ponoviti. Dugo igraju zajedno, pokrivene su sa dva kvalitetna igrača na svakoj poziciji. Igramo na njihovom terenu, imaće veći pritisak, Savez i država mnogo ulažu u njih, neće im biti lako. Biće nam potrebno i sreće. Bez sreće je teško zamisliti bilo koji uspeh. Da budemo negativne na testove, da nam se ne desi situacija iz Danske. Stižemo u Đer oko šest i posle testiranja možemo praktično na spavanje, nećemo morati da čekamo čitav dan. Idemo utakmicu po utakmicu – zaključila je Katarina Tomašević.

SPISAK IGRAČICA ZA ĐER

Selektor Ljubomir Obradović je izabrao sastav od 20 devojaka, koje će pokušati da obezbede Olimpijske igre prvi put još od Seula 1988. godine.

GOLMANI: Katarina Tomašević, Jovana Risović i Kristina Graovac. KRILA: Sanja Radosavljević, Dijana Radojević, Timea Milošević, Katarina Krpež Šlezak i Željka Nikolić. PIVOTMENI: Dragana Cvijić, Slađana Pop Lazić i Jovana Milojević. BEKOVI: Jovana Stoiljković, Jelena Trifunović, Jovana Kovačević, Jovana Jovović, Kristina Liščević, Tamara Radojević, Jelena Lavko, Marina Dmitrović i Dijana Števin.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: rss.org.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike