KRAJ: Srpkinje pale u Mađarskoj i ostale bez plasmana na OI

21.03.2021

16:00 >> 00:24

0

Autor: N. St.

Izabranice Ljubomira Obradovića poražene u Đeru

KRAJ: Srpkinje pale u Mađarskoj i ostale bez plasmana na OI
Copyright MN Press

Kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre je završen za rukometašice Srbije. Imaće još jedan, revijalan meč u Đeru. Od najvećeg takmičenja su se oprostile danas.

Mađarice su u Đeru opravdale ulogu favorita i došle do lake pobede protiv Srbije i plasmana na Igre –  31:23 (16:12).

Izabranice Ljubomira Obradovića su pravile previše grešaka, imale su mnogo promašenih zicera i problema u napadu. Mađarice su sve to znale surovo da kazne i da dođu do trijumfa. Kada su golovi u pitanju Srbiju je predvodila Marina Dmitrović sa šest pogodaka, dok je na drugoj strani Sandra Sološi dala sedam, a Aneta Kovačič šest golova.

Srpkinje u nedelju očekuje duel sa autsajderom Kazahstanom koji neće imati rezultatski značaj pošto su na startu izgubile od Rusije (29:24).

Dešavanja sa utakmice ste mogli pratite na portalu „24sedam

Pročitajte još:

60′ – KRAJ

Utakmica je završena. Mađarska je ostvarila pobedu – 31:23.

55′ – MAĐARICE NADOMAK POBEDE, KOVAČEVIĆ RAZMRDALA EKIPU

Prvi gol na turniru postigla je Jovana Kovačević (28:21). Klujber promašuje sedmerac, a Kovačević daje novi gol (28:22). Majstorija Kovačič za svoj šesti pogodak (29:22). Kovačević je iznudila sedmerac, Lavko je promašila sedmerac, uhvatila loptu i ni to nije realizovala. Lukač zatim promašuje sa krila.

50′ – CVIJIĆ SE RAZBUDILA

Cvijić vraća nadu (25:18), ali je to brzo raspršila Sološi golom na drugoj strani (26:18). Nije pomogla ni izmena na golu, Risović je zamenila Tomaševićevu. Lavko postiže svoj prvi pogodak na utakmici (26:19). Posle odbrane Risović Stoiljković je bila sama u kontri, promašila je. Nezaustavljiva je Sološi (27:19).  Cvijić nešto brže azvršava napad golom, njenim trećim na meču (27:20). Brza kontra Mađarica kojom, čini se, stavljaju tačku na meč (28:20).

45′ – SVE MANJE VREMENA ZA SRBIJU

Samo Marina Dmitrović postiže golove za Srbiju. Sološi nastavlja da koristi svoje prednosti (24:17). Novi napad sa krila, Šacl šalje loptu pored gola. Na polovini drugog poluvremena Mađarska ima veliku prednost posle veoma lepog gola Šacl (25:17).

40′ – MUČE SE SRPKINJE

Krpež-Šlezak konačno uspeva da postigne gol posle serije promašenih zicera. Mađarice uglavnom napdaju sa krila. Tomašević je uspela to da zaustavi (20:16). Radosavljević je opet napala sa krila, ovog puta je gađala bliži ugao, nije pogodila. Šacl je napad sa krila pretvorila u gol (21:16). Sološi daje svoj četvrti gol (22:16).

35′ – DMITROVIĆ JEDINA RASPOLOŽENA

Stoiljkovićeva postiže svoj prvi pogodak na utakmici. Tomašević brani šut Kovačič. Dmitrović to nagrađuje golom na drugoj strani (17:14). Kovačič nastavlja golgetersku seriju (18:14). Odličan napad sa krila, Radosavljević je gađala dalji ugao i poslala loptu daleko pored gola. Lukač trese mrežu (19:14).

31′ – MEČ JE NASTAVLJEN

Gol već u prvom minutu nastavka, Kišfaludi je postigla pogodak.

30′ – POLUVREME

Posle kratkog odmora Dmitrović postiže gol. Nikolić je bila blizu da preseče dodavanje, ali je prestupila, posle čega je Hafra pogodila (15:10). Marina Dmitrović nastavlja da pogađa i da drži Srbiju u igri (15:11). Klujber pogađa prečku. Liščević gubi loptu. Usledio je napad sa krila i lak gol Lukač (16:11). Liščević pogađa posle sjajne finte, ali sudije ne priznaju gol zbog faula koji je tome prethodio. Konačno napad preko pivota i prvi gol Dragane Cvijić na meču (16:12). Na poluvremenu Mađarice imaju četiri gola prednosti – 16:12.

25′ – REĐAJU SE PROMAŠAJI, OBRADOVIĆ REAGUJE

Liščević promašuje, a Marton pogađa. Dmitrović konačno uspeva da zatrese mrežu Mađarica (13:9). Pop-Lazić je isključena na dva minuta zbog povlačenja s leđa. Sreća uz Srbiju, Klujber pogađa prečku. Srbija je igrala bez golmana, ali su nastavile da greše previše u napadu. Hafra pravi faul u napadu, Srpkinje odlučuju da ne jure u kontru, već da igraju strpljiv napad. Napravljen je višak na krilu, ali je Krpež-Šlezak ponovo promašila. Greta Marton daje svoj treći gol na utakmici (14:9).

20′ – NEVEROVATNI PROMAŠAJI KRPEŽ-ŠLEZAK

Krpež-Šlezak je sama bila u kontri, situacija 1 na 1 sa golmanom i nije pogodila. Kiš trese mrežu (11:7). Tomori zbog guranja sa leđa dobija dva minuta isključenja. Sedmerac je izvela Trifunović i pogodila (11:8). Posle greške Mađarica Trifunović kreće u kontru, ispada joj lopta. Neverovatan promašaj. Krpež-Šlezak je imala praznu mrežu, nije bilo nikoga na golu Mađarske, šutirala je sa centra i promašila ceo gol. Kovačič sve to surovo kažnjava (12:8).

15′ – ODGOVOR MAĐARICA

Mađarice su odlučile da igraju napad bez golmana, Trifunović je iskoristila to i posle dobre odbrane pogađa praznu mrežu. Lukač zatim sa krila postiže gol (7:5). Marton je skrivila sedmerac, Jelena Trifunović je bila sigurna (7:6). Mađarice drže prednost, a Trifunović pogađa stativu (8:6), posle čega Liščević sprečava kontru nešto jačim faulom i mora dva minuta na klupu. Sedmerac je je izvela Klujber, posle čega Marton koristi to što Srbija igra bez golmana, krade loptu i potiže gol na praznu mrežu (10:6). Odličan potez Dmitrović i njen prvi pogodak na utakmici (10:7).

10′ – LIŠČEVIĆ U CENTRU PAŽNJE

Dobra akcija Srbije i sjajna realizacija Liščević. Još jedan sjajan potez Kovačič, šalje loptu kroz noge Tomaševićevoj i postiže svoj treći gol u dosadašnjem toku utakmice. Sološi rešava još jedan napad za domaći tim. Srpkinje previše žure, srljaju i prave nepotrebne greške. Tomašević brani, brza kontra Srbije i gol Krpež-Šlezak (5:3). Sjajan prodor Liščević i gol za “-1” (5:4). Radojević opvlači protivnicu s leđa, isključena je na dva minuta. Gol Suzanski je priznat (6:4).

5′ – BOLJI START MAĐARICA

Prvi gol na utakmici postigla je Sološi, Kovačič je zatim dala i drugi za domaćina (2:0). Krpež-Šlezak postiže prvi pogodak za Srbiju, ali Kovačič ekspresno uzvraća (3:1).

1′ – MEČ JE POČEO

Utakmica u Đeru je počela. Golmani obe ekipe su u prvom planu na startu.

17:26′ – HIMNA SRBIJE

U Đeru se sa razglasa čuje srpska himna “Bože pravde” koju Srpkinje jednoglasno pevaju pred početak meča.

17:24′ – FRANCUSKINJE SUDE

Pravdu na ovom meču deliće sestre bliznakinje iz Francuske Šarlot i Džuli Bonaventura.

17:17′ – MAĐARICE UBEDLJIVE NA STARTU

U prvom kolu je Mađarska ostvarila laku i ubedljivu pobedu protiv Kazahstana (46:19). U meču večerašnjeg programa Rusija igra protiv autsajdera ove grupe.

17:06′ – NAJVAŽNIJI MEČ NA TURNIRU

Rukometašica Srbije Jelena Trifunović je svesna da ekipa mora da pruži mnogo bolju partiju.

– Ruskinje su kaznile svaku našu grešku. Mi smo imali neke dobre momente na tom meču, ali ćemo morati da imamo još više protiv Mađarske. To je najvažniji meč na turniru i moraćemo bolje – poručila je Jelena.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike