KRAJ: Ova Srbija se ne predaje, promena taktike i pobeda maestralnih rukometašica protiv svetskih šampionki!

05.12.2020

19:13 >> 21:08

0

Srpkinje šokirale sve na startu EP

KRAJ: Ova Srbija se ne predaje, promena taktike i pobeda maestralnih rukometašica protiv svetskih šampionki!
Copyright Profimedia/Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Muke sa koronom su zavrešene konačno, a posle nešto dužeg čekanja testova na kovid i svega što se u prethodnim danima izdešavalo u Danskoj rukometašice Srbije konačno su mogule da odahnu.

Učešće na prvenstvu Evrope započele su savršeno – pobedom. I to ne protiv bilo koga. Savladale su ni manje ni više nego svetske šampionke.

Pala je Holandija – 29:25 (9:15).

Pročitajte još: Pogledajte kako su naše rukometašice proslavile saznanje da su negativne na testu (video)

Selektor Obradović na ovom meču nije mogao da računa na Jovanu Milojević, Mariju i Jelenu Agbabu i Kristinu Grahovac, Andrea Lekić je doživela tešku povredu u završnici prvog dela, zaostatak je bio veliki… Ali, promena taktike i maestralna igra u drugih 30 minuta su donele neverovatan uspeh.

Dešavanja sa meča ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

60’ – POBEDA SRBIJE!

Krpež je bila u golmanskom prostoru, sedmerac za Holandiju. Tomašević je ušla u igru i odbranila sedmerac Abinj. Radosavljević maestralnim potezom, lobuje Vester i donosi dva gola prednosti (26:24). Odbrana Risović, Srbija ponovo sa sedam u polju, ali velika greška u dodavanju Stoiljković i gol Van Vetering (26:25). Obradović je ljut, traži tajm-aut i daje posebne savete Stoiljkovićevoj za sledeći napad. Lavko, uz malu pomoć sreće, daje gol (27:25). Van der Hejden šalje loptu u aut, a Stoiljković pogađa i stavlja tačku na pitanje pobednika (28:25). Dulfer promašuje. Željka Nikolić postavlja konačan rezultat (29:25).

55’ – NEIZVESNO U ZAVRŠNICI

Sjajna Risović je nastavila sa odbranama, Nikolić je dala gol, ali je napravila prestup.  Obradović je potom tražio tajm-aut i savetima pokušao da zadrži koncentraciju svojih izabranica. Lavko dobro šutira, Vester još bolje reaguje. Smits sa krila pogađa (23:23). Stoiljković  je odlično šutirala, Vester odbranila, ali je dosuđen sedmerac. Krpež pogaža za prednost, ali Van der Hejden odmah uzvraća (24:24). Odličan potez Lavko za vođstvo na pet minuta pre kraja (25:24).

50’ – SRBIJA SE VRATILA!

Risović sa nekoliko sjajnih odbrana pokreće Srbiju koja preko Radosavljević i Stoiljković pravi seriju od 4:0 i dodatno smanjuje zaostatak (20:22). Zatim sjajna Krpež nastavlja seriju i u potpunosti vraća Srbiju u igru (21:22). Krpež nastavlja seriju sa novim golom za izjednačenje i koristi prednost igračice više u polju (22:22), a Risović maestralno brani. Lavko donosi prednost Srbiji, sudije pokazuju da se gol ne priznaje i da je sedmerac. Krpež pogađa za prvo prednost Srbije (23:22).

45’ – KAZNA HOLANDIJE, PA POVRATAK

Surovo su kaznile Holanđanke taktiku bez golmana, Dulfer lako pogađa praznu mrežu posle odlične reakcije u odbrani. Smits zatim čini isto (16:22). Stoiljković konačno pokazuje svoje veštine i iz skok-šuta pogađa (18:22).

40′ – SRBIJA SMANJUJE MINUS

Obradović je nastavio sa sličnom taktikom, a posle isključenja Snelder je Liščeviić iskoristila brojčanu prednost. Srbija je uspela da smanji zaostatak na četiri gola (16:20).

35’ – NOVA TAKTIKA OBRADOVIĆA

Vester, koja sjajno brani ,je pokušala da šutira na prazan gol, promašila je. Husher pogađa, a zatim isto čini Lišćević sa sedmerca (10:16). Nastavlja Srbija da igra sa dva pivota i bez golmana u napadu. Malstajn daje gol, isto čini i Krpež na drugoj strani (11:17).

31′ – POČELO DRUGO POLUVREME

Na startu drugog poluvremena Srbija je krenula sa sedam rukometašica u polju, bez golmana. Nije to dalo rezultat.

30’ – POVREDA LEKIĆEVE ZA KRAJ POLUVREMENA

Pop-Lazić je postigla gol, ali su sudije pokazale da se neće priznati i da je sedmerac dosuđen. Krpež postiže pogodak, šalje loptu kroz noge (9:13). Brz napad i lak posao za Snelder (9:14). Odlična kontra Srbije, ali šut Radosavljević brani neverovatna Vester. Tomašević konačno uspeva da zaustavi pokušaj Snelder. Lekić je šutirala i ostala je da sedi na parketu. Lekari su ušli, Andrea je odmahivala glavom da ne može da nastavi. Tražili su nosila. Prema usporenim snimcima deluje da je u pitanju povreda Ahilove tetive. U suzama je napustila teren i dobila aplauz podrške od svih prisutnih u dvorani. Posle kratke pauze je meč nastavljen. Smits daje gol odmah (9:15). Vester zaustavlja šut Stoiljković. Tajm-aut za poslednji napad Holanđanki, ali gube loptu, Srbija je krenula u kontru, Vester brani šut.Holandija ima veliku prednost na pauzi (9:15).

Printscreen/RTS

25’ – ABINJ I VESTER NEREŠIVA ENIGMA

I Holandija je posle isključenja napad igrala bez golmana, Srpkinje to nisu iskoristile, Snelder je pogodila (6:9). Lekić potom postiže svoj prvi pogodak iz trećeg pokušaja (7:9). Snažan i precizan šut Van der Hejden je završio u mreži, treći pogodak za nju (7:10). Golman Tes Vester šesti put zaustavlja šut Srbije, a Abinj to nagrađuje novim golom (7:11). Lekić ekspresno uzvraća (8:11). Tomašević je stala na gol ponovo, Husher se upisuje u strelce (8:12). Čak i kada uspeju da se odbrane, lopta se odbija pravo u ruke Holanđanki, Nuser je pratila odbitak i donela svom timu „+5“ (8:13).

20’ – TAJM-AUT OBRADOVIĆA

Van der Hejden daje novi gol za svoj tim, a selektor Obradović je reagovao tajm-autom (3:6).

– Agresivnije igrajte, napadnite. Mnogo zicera smo promašili, ne možemo da se nadamo ako to radimo. Mora kretanje bolje bez lopte – savetovao je Obradović svoje izabranice.

Nije to pomoglo, Liščević je izgubila loptu, ispala joj je, a u brzoj kontri je Snelder bila sigurna, za uvećavanje prednosti (3:7). Sjajna finta Lekić koja je iznudila sedmerac, a Krpež pogađa i drugi put sa sedmerca (4:7). Snelder zatim postiže svoj treći pogodak, šalje loptu kroz noge Jovane Risović (4:8). Krpež konačno uspeva da prođe na krilu i da pošalje loptu pod prečku (5:8). Srbija sporo kreće u kontru, ali Holandija promašuje zicer. Husher je potom isključena na dva minuta zbog povlačenja za dres. Vester je odbranila, lopta se odbila pravo do Sanje Radosavljević koja koristi poklon sa levog krila (6:8).

15’ – ISKLJUČENJA

Dulfer je isključena, a Janjušević koristi prednost igrača više da postigne pogodak (3:3). Već u sledećem napadu Van der Hejden vraća prednost (3:4). Zatim novi problem, isključenje za Pop-Lazić. Katarina Tomašević je stala na gol, ali je Abinj pogodila sa sedmerca, šut je išao brzinom od 97 kilometara na sat! Srbija je odlučila da igra bez golmana naredni napad, sa igračicama u polju. Holanđanke srećom ne koriste to, promašuju prazan gol, Nuser je pogodila prečku (3:5).

10’ – SREĆA UZ HOLANĐANKE

Liščević odlično asistira, Janjušević pogađa (2:2). Risović, uz dosta sreće, uspeva da spreči da šut Van Vetering završi u golu. Pop-Lazić je bila sama u kontri, ali sudije nisu dozvolile da se krene u brz napad, već da se izvede sa mesta gde je bio faul u napadu. Van Der Hejden pogađa prečku, lopta se odbija pravo u ruke pivota Snelder koja ne promašuje (2:3). Lekić je ušla u igru, dodala do Krpež, koja nije pogodila sa krila.

5′ – SEDMERCI

Nuser je isključena, Srbija je sa sedmerca, preko Krpež-Šlezak povela. Potm je Pop-Lazić ušla u golmanski prostor, pa je usledio sedmerac i na drugoj strani. Risović je bila blizu, ali je Abinj šutirala dovoljno jako (1:1). Abinj zatim daje novi gol, snažno šutira sa oko osam-devet metara i pogađa dalji ugao (1:2).

1′ – UTAKMICA JE POČELA

Meč u Danskoj je počeo.

20:28′ – INTONIRANJE HIMNI

Pred početak utakmice je usledilo intoniranje himni, a srpske rukometašice su u glas pevale “Bože pravde”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike