Dugo se ovo nije desilo: Odbojkaši Partizana prošli u finale posle neverovatnog taj-brejka koji se igrao do 27. poena

28.03.2021

17:55 >> 18:05

0

Autor: M. R.

Crno-beli pobedili u polufinalnoj seriji Mladi radnik iz Požarevca

Dugo se ovo nije desilo: Odbojkaši Partizana prošli u finale posle neverovatnog taj-brejka koji se igrao do 27. poena
Copyright MN Press

Samo je publika nedostajala da drugi polufinalni meč između Partizana i Mladog radnika bude pravi odbojkaški spektakl. Neverovatna utakmica je završena tek u taj-brejku, koji se umesto do 15. poena igrao do 27. Pobedu su u ovom trileru odneli crno-beli, koji su prošli u finale i za titulu će se boriti sa pobednikom majstorice Vojvodina – Radnički (trenutno je 1-1).

Pročitajte još

Partizan je večeras dobio prvi set rezultatom – 25:23, naredna dva pripala su gostima iz Požarevca – 25:21, 25:19. Četvrti period ponovo su dobili crno-beli – 25:22. A onda je došao na red i neverovatni peti set. Polomac je Mladom radniku doneo vođstvo – 14:12 i dva meč lopte. Međutim, uspeli su domaći da izjednače, posle čega je usledila rezultatska klackalica. Na obe strane su se smenjivale meč lopte, pa izjednačenja… Partizan je preko kapitena Lazara Koprivice poveo 26:25, a onda je Pajkić napravio grešku u napadu i poklonio odlučujući poen crno-belima.

Do ove velike pobede beogradski klub je predvodio korektor Milan Pepić sa 26 poena. Koprivica je postigao 23, Filip Lekić 12, a Lazar Marinović 11. Na drugoj strani u poraženom sastavu najefikasniji je bio Mladen Bojović sa 27 poena. Aleksa Polomac je upisao 19, a Nikola Žugić 18.

Crno-beli su u plej-of ušli sa šeste pozicije, u četvrtfinalu su izbacili Niš, a u polufinalu Mladi radnik. Prvu pobedu u polufinalnoj seriji zabeležili su u Požarevcu – 3:1, a večeras su na svom terenu overili prolaz.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike