Radovao se trofejima u Zvezdi, sada je kapiten Partizana: Želja mi je bila da završim karijeru u crno-belom

24.03.2021

13:09 >> 13:14

0

Odbojkaš Lazar Koprivica za 24sedam pred polufinale plej-ofa sa Mladim radnikom

Radovao se trofejima u Zvezdi, sada je kapiten Partizana: Želja mi je bila da završim karijeru u crno-belom
Copyright MN Press

Na Svetskom prvenstvu za mlađe seniore 2013. godine odbojkaši Srbije osvojili su srebrnu medalju. Moćnu generaciju predvodio je tada sa klupe Igor Kolaković, a na terenu su bili: Atanasijević, Kovačević, Stanković, Martinović, Stoilović, Kapur, Jovović, Milutinović, Petković, Brđović, Lisinac i Koprivica.

Da su ih tada pitali gde će biti za osam godina, verovatno mnogi ne bi mogli da pogode šta ih čeka. Neki su danas uzdanice seniorske reprezentacije Srbije i aktuelni evropski prvaci, neki su završili karijeru, a ima i onih koji igraju u našoj zemlji. Jedan od njih je primač servisa Lazar Koprivica (29). Nekada je osvajao trofeje u dresu Crvene zvezde, četiri godine je potom proveo u inostranstvu, a onda 2019. stigao u Partizan, gde mu je poverena i kapitenska traka. Crno-beli su ligaški deo prvenstva Srbije završili na šestoj poziciji, a u četvrtfinalu su uspeli da iznenade odbojkaše Niša. Sutra ih čeka početak polufinalne serije protiv Mladog radnika u Požarevcu (18.00).

Priželjkivali smo da nam Niš bude protivnik u četvrtfinalu, jer nam ta ekipa leži. I prošle i ove sezone smo sa njima super igrali. Dobili smo ih oba puta u regularnom delu… Bio je pun pogodak što smo na njih išli, mislim da smo lepo odigrali i da smo zasluženo u polufinalu – rekao je Koprivica u razgovoru za 24sedam. – Sledeći je Mladi radnik – igraju lepu odbojku, timsku, oba puta ove sezone su nas pobedili. Izbacili su u četvrtfinalu Ribnicu, koja je bila mnogo bolje plasirana od njih. Imaju prednost domaćeg terena, ali mislim da to nije toliko bitno, ukoliko mi budemo pravi. Smatram da imamo šanse da dođemo do finala. 

MN Press

Tekuća sezona je za mnoge bila veoma čudna, pa ništa drugačije nije ni u Partizanu.

– Mučili smo se mnogo sa zdravljem igrača, ovo sad je jedini period kada smo kompletni. Napokon možemo da uigramo postavu koja je bila planirana od početka. Veći deo sezone smo odigrali bez prvog korektora Pepića, krpili smo se na sve strane. Sad su konačno stvari došle na svoje mesto. Na obe utakmice protiv Požarevca tokom ligaškog dela bili smo oslabljeni, tako da tek u polufinalu očekujem pravu sliku na terenu. Prvenstvo je bilo veoma ujednačeno, što pokazuje i podatak da u polufinalu igraju šesti i sedmi tim na kraju ligaškog dela. Za nas je ovo što smo do sada ostvarili uspeh, ali nećemo se zadovoljiti, želimo da prođemo i u finale. I odbojkašice Partizana isto imaju šanse, tako da bi baš bilo lepo da obe ekipe budu u finalu i da se bore za trofeje.

Baš zbog kadrovskih problema, nekadašnji kapiten reprezentacije Srbije Bojan Janić u Partizanu ima ulogu i trenera i igrača.

– Verujem da je onima koji gledaju na utakmicama neobično, a mi smo navikli jer svakog dana trenira sa nama. Svi znamo o kakvom se igraču radi, nekadašnjem reprezentativcu… Stvarno nije hteo da igra, ali je morao zbog zdrastvene situacije, jer je bilo trenutaka kada nismo imali dovoljno igrača. Jedino rešenje je bilo da se on licencira i da krene da igra. Nije još za penziju, to mu pričam već dve godine. Mislim da je poranio sa trenerskim poslom… Tek sad počinje da mi veruje.

MN Press

Njih dvojicu povezuje još jedna zanimljivost. Janić je baš kao i Koprivica prve profesionalne korake kao igrač napravio u Crvenoj zvezdi, a sada su obojica u taboru večitog rivala…

– Meni nije bilo neobično da dođem u Partizan, jer sam veliki navijač ovog kluba. U Zvezdi sam odrastao, osvajao trofeje i titule, odatle sam otišao u inostranstvo, sa željom da jednog dana na zalasku karijere obučem crno-beli dres. Plan mi se ostvario i stvarno mi je super ovde.

Pročitajte još

Iako ove godine tek puni 30, Lazar se polako priprema da okači patike o klin.

– Mislim da se bliži kraj, pogotovo kad vidim ekipu sa kojom igram, tu su momci 1998. godište i mlađi, osetim se baš starim. Kroz celu karijeru sam ja bio jedan od najmlađih… Ali, trenutno uživam, super funkcionišemo. Kad pogledam unazad, zadovoljan sam inostranom karijerom koju sam imao, zahvalan sam na svemu. Sada uživam kod kuće, planiram svadbu, porodicu, imam i druge prioritete. Ako se budem osećao fizički dobro i bude žara i motiva nastaviću i trudiću se da pomognem koliko mogu. Trenutno stvarno igram iz čiste ljubavi.

Koprivica je skupljao iskustvo u Francuskoj, Italiji, Rumuniji, Grčkoj, na Kipru… A onda je odlučio da sve što zna iskoristi da pomogne klubu koji zauzima posebno mesto u njegovom srcu.

– Mislim da smo mnogo postigli za poslednje dve godine. Od kluba koji je ispadao iz lige, borio se za opstanak, jedva ostajao, doveli smo do toga da igra polufinale prvenstva Srbije. Prošle sezone je bilo i finale Kupa… Napravili smo veliki iskorak i nadam se da će Partizan uz pomoć trenera Bojana Janića i Uprave ići samo na gore – rekao je za kraj razgovora Lazar Koprivica.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike