Poslednji obračun Vojvodine i Radničkog: Ko će na megdan Partizanu u finalu?

30.03.2021

15:54 >> 17:21

0

Autor: M. R.

Majstorica polufinala igra se u sredu od 17.30 u Novom Sadu

Poslednji obračun Vojvodine i Radničkog: Ko će na megdan Partizanu u finalu?
Copyright MN Press

Šest puta ove sezone sastali su se odbojkaši Vojvodine i Radničkog – rezultat je trenutno izjednačen 3:3. Pobednik sedmog i poslednjeg duela u ovoj takmičarskoj godini rezervisaće mesto u finalu plej-ofa, gde je već Partizan, koji je savladao Mladi radnik. Majstorica polufinalne serije, u kojoj je trenutni rezultat 1:1, igra su u sredu od 17.30 u Novom Sadu.

Pročitajte još

– Možda sam i očekivao neizvesno polufinale. Ekipu Radničkog doživljavam kao ozbiljnog protivnika. Kragujevčani su kroz sezonu pokazali da mogu da igraju izuzetno kvalitetno i da ostvare dobre rezultate – rekao je trener Vojvodine Slobodan Boškan. – To je tim koji zna da igra, ima iskustvo, a najprijatnije iznenađenje je korektor Matić. Međutim, duboko verujem da mi imamo kvalitet više, znamo da igramo ovakve mečeve. Protivnika kao što je Radnički cenimo, ali isto tako svesni smo toga koliko i šta možemo. Celu sezonu smo naporno radili i spremali se baš za ovakve utakmice. Svaki sportista voli ovakve mečeve, a prva je šteta što neće biti publike da to doživi sa nama u sali. Verujem u moju ekipu i siguran sam da ćemo kada bude najteže i najvažnije pružiti i najbolju igru.

Srednji bloker Nemanja Mašulović veruje da će njegov tim na domaćem terenu završiti posao kako treba.

– Igramo kod kuće, verujem da ćemo u najbitnijoj utakmici dati sve od sebe i biti najbolji. Kada nosiš dres Vojvodine normalno je da postoji pritisak. Niko od nas nije slučajno ovde. Mi to možemo da iznesemo, uspeli smo prošle sezone, a sada smo zreliji za jednu godinu – naglasio je Mašulović.

Uzdanica Radničkog Dušan Lopar smatra da njegov tim može do prve pobede u “Spensu” posle tri poraza ove sezone.

– Nema sumnje da nas očekuje veoma interesantan meč u Novom Sadu između dve ekipe podjednakog kvaliteta. Mi smo u dosadašnjem delu sezone pokazali da možemo da se nosimo sa ekipom Vojvodine i po mom mišljenju šanse u trećoj utakmici su 50:50. Ukoliko ponovimo igru iz prethodnog meča u Kragujevcu možemo se nadati pobedi i plasmanu u finale plej-ofa, što bi svakako predstavljalo ogroman uspeh.

Trener ekipe iz Kragujevca Dragan Kobiljski očekuje još jedan neizvestan okršaj.

– Za nas je izuzetno važno što smo uspeli da se podignemo nakon poraza u prvom meču i pobedom na našem parketu izborimo tu majstoricu. Mislim da se i ova treća utakmica u seriji neće umnogome razlikovati od prethodne dve. Ponovo će jedna lopta odlučivati, tako da je pitanje pobednika u potpunosti otvoreno. Reći u ovom trenutku nešto više ili pretiti ekipi Vojvodine u sred Novog Sada, zaista bi bilo krajnje neozbiljno – zaključio je Kobiljski.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike