Srpkinje bez snage za novi preokret: Mađarice rutinski slavile

06.12.2020

16:24 >> 16:44

0

Autor: N. St.

Srpkinje bez snage za novi preokret: Mađarice rutinski slavile

Srpkinje bez snage za novi preokret: Mađarice rutinski slavile
Copyright Profimedia/Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Svetske šampionke su pale, motiv je bio tu, želja, borbenost, ali ne i snaga za drugu pobedu na Evropskom prvenstvu. Umor, premalo vremena za regenarciju i pripremu i raspoložene protivnice.

Sve to je uticalo da Srbija doživi poraz u drugom kolu grupne faze konitentalnog takmičenja od Mađarske – 26:38 (11:20, 15:18).

Pročitajte još: “Devojke, vi ste moja srca, ali neka vam je Bog u pomoći”

Od starta je bilo jasno da su Mađarice u boljem raspoloženju. Srpkinje su se držale do osmog minuta (5:5), tada je Mađarska počela polako da podiže tempo i da uvećava prednost. U 14. minutu je bilo „+4“ (7:11), a na poluvreme su otišle sa velikih devet golova prednosti (11:20).

Nadali su se srpski navijači da bi moglo da se ponovi drugo poluvreme meča sa Holandijom i veliki preokret. Međutim, to se nije dogodilo. Opet je selektor Obradović pokušao sa taktikom od sedam igračica u polju u napadu (bez golmana), ovog puta to nije dalo rezultat, jer su Mađarice sve to surovo kažnjavale. U 35. minutu je bilo nedostižnih „+12“ (12:24)…

Pročitajte još: Andrea već operisana: Čeka je duga pauza

Do kraja se čekalo samo da se vidi konačan rezultat na semaforu. Što se statistike tiče, najefikasnija u srpskom timu bila je Sanja Radosavljević sa pet golova, na drugoj strani je Sandra Sološi-Začik dala 10 pogodaka.

Kada je prolaz u narednu fazu takmičenja u pitanju, Srbija je u dobroj poziciji. Stvari će biti zantno jasnije posle okršaja Hrvatske i Holandije. Naše rukometašice čeka dan odmora i više vremena za spremanje taktike za utakmicu sa Hrvaticama koja je na programu u utorak od 18.15.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike