Odbojkaši Vojvodine i Partizana za titulu i Ligu šampiona

02.04.2021

16:28 >> 16:05

0

Autor: Adam Štulić

Crno-beli i Novosađani spremni za početak velike borbe

Odbojkaši Vojvodine i Partizana za titulu i Ligu šampiona
Copyright MN Press

Odbojkaši Vojvodine i Partizana počinju u subotu finale plej-ofa za titulu šampiona Srbije, koje ove godine ima i dodatni značaj jer će pobednik obezbediti i direktan plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Odbojka se vraća na mesto gde pripada. Na početku sezone kod gradonačelnika Kraljeva rekao sam da je odbojka nacionalni sport broj 1, tako i dalje mislim. Ove godine finale ima dvostruki značaj, mi dugo sanjamo plasman u Ligu šampiona i nadam se da ćemo taj san pretvoriti u delo – rekao je predsednik UO Vojvodine Dragoljub Zbiljić.

Zbiljić je iskoristio priliku da čestita i odbojkašima Ribnice osvajanje Kupa Srbije, a posebno je naglasio značaj države koja pomaže odbojkaški sport.

Imamo sreću da država brine o nama, sada posebno u jeku korone, jer su klubovi uspeli da obezbede sponzore i završe sezone. Predsednik Aleksandar Vučić prepoznaje značaj sporta i zahvaljujemo se na tome – istakao je Zbiljić.

Član Uprave Partizana, nekadašnji reprezentativac Željko Tanasković, takođe je naglasio značaj pomoći države i dodao da očekuje odlično finale.

Mi smo plasmanom u finale ispunili kratkoročni cilj. Naravno, nećemo se predati, tražićemo šansu protiv velikog rivala, kluba koji je finansijaki veoma stabilan i dominira u poslednje vreme – rekao je Tanasković.

Trener-igrač Partizana Bojan Janić, takođe bivši reprezentativac, rekao je da će njegova ekipa biti hrabra u finalu.

Na početku sezone imali smo puno problema, nismo ni znali ambicjje, ni sanjali finale, ali uspeli smo. I sada se borimo protiv ekipe koja je sinonim srpske odbojke. Favoriti su, ali bićemo hrabri i pokušaćemo da se suprostavimo.

Još jedan trofejni reprezentativac Slobodan Boškan, trener Vojvodine, istakao je da su obe ekipe zasluženo u finalu i da očekuje neizvesnu borbu.

Mi imamo imperativ jer branimo titulu, tako i ulazimo, ali znamo da će se Partizan jako boriti. Jedino mi je žao što zbog cele situacije neće biti publike, ni u Novom Sadu, ni u Beogradu – rekao je Boškan.

Finalna serija igra se na tri dobijene utakmice, a prvi meč je u subotu u Novom Sadu od 17.30 sati.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike