Rukometašice Srbije ponovo imaju osmeh na licu

13.04.2021

09:17

0

Autor: D. B.

Novi selektor okupio tim za baraž mečeve za odlazak na SP

Rukometašice Srbije ponovo imaju osmeh na licu
Copyright Printscreen/Facebook/RS Srbije

Počela je nova era srpskih rukometašica. Novi selektor Uroš Bregar okupio je reprezentativke pred mečeve baraža za odlazak na SP u Španiju (1-19. decembar 2021).

Rival će biti Slovačka, a prvi meč za zakazan za 17. april u gradu Šalji, dok će se revanš odigrati četiri dana kasnije u Beogradu.

Puno igračica već znam i sa te strane mi je lakše, sa nekima sam već radio. Prvi trening dočekujem sa velikim optimizmom. Verujem da zajedno možemo da uradimo dobar posao i da postignemo veliku stvar. Okosnica reprezentacije jesu starije igračice, u narednom periodu ćemo se truditi da reprezentaciji pridružimo neke mlade snage, koje će u budućnosti biti nosioci igre – uverava novi šef struke rukometašica Srbije.

Ono što će biti prioritet u radu u Sportskom centru Fudbalskog saveza Srbije je jedan segment igre.

Najvažnija stvar je da dobro složimo odbranu, da smo tu jaki, tako da ćemo na treninzima akcenat staviti na te detalje. Ona mora da bude na visokom nivou, jer odatle sve kreće. Moramo dobro da se spremimo kako bismo se kvalifikovali na Svetsko prvenstvo – jasan je slovenački trener.

MN Press

Optimističnu poruku šalje i predsednica Rukometnog saveza Srbije Milena Delić.

Vidim neko zadovoljstvo, verovatno je u nekom trenutku došlo do zasićenja i činilo se da je reprezentaciji bila potrebna promena. Uroša Bregara mnoge reprezentativke poznaju, cene i poštuju, prvi utisak su nasmejana lica i to je lepo videti. Slovačka je, od svih ekipa koje smo mogli da izvučemo možda i najteža. To je veoma ozbiljna reprezentacija, tako da i naš pristup mora biti veoma ozbiljan. Cilj je naravno obezbeđivanje plasmana na Svetsko prvenstvo koje se održava u decembru u Španiji i sve je podređeno tom cilju – tvrdi Delićeva.

Pročitajte još

Na spisku selektora Bregara nalaze se: Katarina Tomašević (Šombatelj), Jovana Risović (Krim Merkator), Kristina Graovac (Bajer Leverkuzen), Sanja Radosavljević (Vac), Dijana Radojević (Cisniade), Timea Milošević (Kišvarda), Dragana Cvijić (ĆSM Bukurešt), Marija Petrović (Bazau), Jelena Agbaba (Bekeščaba), Katarina Krpež – Šlezak (Rostov), Željka Nikolić (Vlčea), Ana Kojić (Kastamonu), Jovana Stoiljković (Šamberi), Jelena Trifunović (Vlčea), Katarina Stošić (Šamberi), Jovana Kovačević (Baja Mare), Tamara Radojević (Bekeščaba), Kristina Liščević (Vlčea), Jelena Lavko (Baja Mare), Bojana Milić (Braila), Anđela Janjušević (Bazau) i Marina Dmitrović (Braila).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike