Prvi spisak za renesansu ženskog rukometa

05.04.2021

13:47

0

Novi selektor je izabrao

Prvi spisak za renesansu ženskog rukometa
Copyright Profimedia

Selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije Uroš Bregar objavio je danas širi spisak igračica na koje računa za baraž mečeve za plasman na Svetsko prvenstvo sa selekcijom Slovačke.

Na spisku za utakmice koje se igraju u Šalji (17.april) i u Beogradu (21.april) našle su se: Jelena Đurašinović, Sanja Radosavljević, Katarina Krpež – Šlezak, Lidija Cvijić, Jelena Trifunović, Timea Milošević, Bojana Milić, Jelena Lavko, Jovana Kovačević, Marija Agbaba, Marija Simić, Jelena Agbaba, Željka Nikolić, Anđela Janjušević, Jovana Risović, Ana Kojić, Tamara Radojević, Ivana Mitrović, Slađana Pop-Lazić, Dijana Radojević, Katarina Stošić, Gordana Mitrović, Milijana Stošić, Jovana Jovović, Emilija Lazić, Katarina Tomašević, Dunja Tabak, Tijana Simatović, Marija Filipović, Jovana Stoiljković, Kristina Liščević, Dragana Cvijić, Kristina Graovac, Marija Petrović i Marina Dmitrović.

Pročitajte još

Ovo je, naravno, širi spisak igračica na koje novi selektor Srbije računa.

– Savez ne želi da se odriče bilo koje igračice. Ne delim ih na stare i mlade, bez obzira što je činjenica da imamo jednu od najstarijih reprezentacija. Normalan sled događaja će biti da će se jedna po jedna opraštati od reprezentacije, verovatne će i same donositi takve odluke. Nemamo toliki fond igrača da krenemo u neku reformu, pa da ciklus započnemo sa nekim juniorskim timom. Godinama se kod nas mnogo loše radilo i u perspektivi nemamo puno igračica koje će biti nosioci u seniorskoj reprezentaciji. Ovo sve moraće da prati i mnogo ozbiljniji rad u mlađim selekcijama i stvaranje novih reprezentativki. Za to će biti potrebno vreme, i te devojke će dolaziti u sastav onih koje su na visokom nivou i na koje selektor računa – pručila je nedavno predsednica Rukometnog saveza Srbije Milena Delić.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike