Rukometašice stigle u Slovačku: Ako ispunimo zamisli trenera, neće biti problema

16.04.2021

13:23 >> 14:21

0

Autor: M. R.

Prva utakmica baraža za Svetsko prvenstvo na programu u subotu od 18.00

Rukometašice stigle u Slovačku: Ako ispunimo zamisli trenera, neće biti problema
Copyright Promo/ RSS

Rukometašice Srbije će se narednih dana boriti za mesto na Svetskom prvenstvu, koje se od 1. do 19. decembra održava u Španiji. Protivnik u baražu je selekcija Slovačke, koja je domaćin prvog susreta u subotu od 18.00. Drugi meč se igra četiri dana kasnije u Beogradu. Naš tim će na sutrašnjem susretu prvi put voditi novi selektor Uroš Bregar.

Pročitajte još

– Ova tri dana smo se fokusirali maksimalo da ispunimo zadatke koji su postavljeni pred nas, kako u napadu, tako i u odbrani – rekla je za sajt RSS Kristina Liščević. – Slovačka nije ni malo jednostavan protivnik. Nikoga ne treba potcenjivati, iako slovimo za favorite, pogotovo zbog novog sistema. Moramo izuzetno koncentrisano da uđemo u obe utakmce, posebno ovu prvu. Imam puno nade u ovaj tim i očekujemo uvek velike rezultate. Ovo je važna utakmica, nadamo se najboljem jer svi bismo mi voleli da se nađemo u Španiji.

Jelena Lavko smatra da neće biti lako preskočiti prepreke koje se nalaze na putu ka SP, ali veruje da će njen tim pronaći način da to i uspe.

– Jeste da se one nisu dugo pojavljivale na prvenstvima, ali nas nekoliko koje smo igrale u Mađarskoj imale smo prilike da igramo sa reprezentativkama Slovačke i mislim da su neugodan protivnik. Ali, ako mi damo svoj maksimum i igramo svoju igru, posebno ono što trener želi od nas i na način na koji je zamislio, ne bi trebalo da bude problema. Mislim da smo sve veoma motivisane da se plasiramo na Svetsko prvenstvo – zaključila je Jelena Lavko.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: rss.org.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike