KRAJ: Srbija izgubila u neizvesnoj završnici, Hrvatska slavila u Danskoj

08.12.2020

16:55 >> 19:05

0

Izabranice selektor Obradovića izgubile bitan meč na EP

KRAJ: Srbija izgubila u neizvesnoj završnici, Hrvatska slavila u Danskoj
Copyright Profimedia/Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Digitroni će morati da rade. Reprezentacija Srbije je pre meča sa Hrvatskom držala sve u svojim rukama. Pobeda je značila da idu u narednu fazu Evropskog prvenstva i da ne moraju da brinu za meč između Holandije i Mađarske.

Nažalost, to se nije dogodilo. Hrvatice su zabeležile i treću pobedu u Danskoj – 24:25 (14:14, 10:11).

Pročitajte još: Vicešampionka sveta veruje u rukometašice Srbije

Srbiju je koštala loša igra u napadu u poslednjih 15 minuta, dale su samo jedan pogodak u tom periodu, a u poslednjem napadu, koji bi doneo remi, nisu stigli da upute šut. Sada čekaju rasplet u poslednjem meču ove grupe. Ako Holanđanke opravdaju ulogu favorita, stvoriće se krug od tri selekcije i gledaće se gol razlika. Trijumf Mađarica bi “pogurao” Srbiju dalje.

U selekciji Srbije je Krpež bila najefikasnija sa pet golova, na drugoj strani je Krsnik dala šest.

Dešavanja sa meča ste mogli da pratite na portalu „24sedam“.

60’ – KRAJ I POBEDA HRVATSKE

Muke Srbije u napadu su se nastavile. Od 45. minuta i gola Trifunović sa sedmerca nije bilo pogotka. Mamić je pogodila u kontri (23:25). Larisa Kalaus je u lice udarila Stoiljković. To joj je treće isključenje, što znači crvnei karton. Pop-Lazić pogađa, posle više od 12 minuta čekanja (24:25). Šoštarić traži tajm-aut i zahteva od svojih izabranica da budu smirene i da što duže čuvaju loptu, jer imaju igračicu manje. Tomašević brani šut Blažević, pokrenuta je brza kontra, ali je lopta izgubljena prilikom dodavanja. Tomašević je odbranila, Srbija je poslednji napad igrala sa igračicom više u polju, bez golmana. Obradović je tražio tajm-aut na 19 sekundi pre kraja.

Srbija nije stigla ni da uputi šut ka golu. Hrvatska je pobedila – 24:25.

55’ – DRAMATIČNA ZAVRŠNICA

Janjušević je isključena, Lavko je zatim sprečila kontru, udarila je tom prilikom po glavi jednu protivnicu. Sudije su gledale snimak, da vide ima li elemenata za crveni karton. Ustanovile su da nema i poslali su je na klupu na dva minuta. Hrvatice nisu iskoristile prednost od dve igračice više (23:23). Isključenje i na drugoj strani, bez golova u borbi pet na pet nije bilo pogodaka. Dankinje su podigle ruku, Šoštarić je reagovao tajm-autom. Nije bilo rešenja, a napad Srbije je prekinuo Obradović tajm-autom.

– Pop-Lazić je sama ceo dan, niko da je pogleda. Gledajte malo – pričao je Obradović i tražio od Lavko da bolje „čita“ situaciju.

Krpež je šutirala sa krila, Pijević je odbranila. Mičijević pogađa (23:24).

50’ – PROPUŠTENA ŠANSA

Larisa Kalaus postiže pogodak, Stela Posavec je isključena zbog oštrog faula. Srpkinje prave grešku u dodavanju. Stoiljković je ostala da leži na terenu, meč je odmah prekinut. Uplašili su se svi u srpskom timu, fizioterapeut je pokazao selektoru da je samo grč u pitanju. Trifunović se izborila za sedmerac posle faula Debelić. Liščević je šutirala pored gola (23:22). Odmah je stigla kazna, Mičijević je pogodila (23:23).

45’ – SRBIJA VODI!

Krpež prati situaciju, pronalazi Pop-Lazić koja donosi prednost (20:19). Krsnik preko ruku pogađa iz skoka (20:20). Još jedna majstorija Liščević (21:20). Larisa Kalaus je ušla u igru i dala svoj treći gol iz isto toliko pokušaja. Šut je išao preko 100 kilometara na čas (21:21). Greške u napadu na obe strane, pa onda Stoiljković koristi slbu reakciju odbrane da se prošeta do gola (22:21). Pop-Lazić se je postigla gol, sudije su pokazale da je sedmerac bio pre toga. Trifunović je preuzela odgovornost i pogodila (23:21).

40’ – PONOVO JE NEREŠENO

Debelić postiže pogodak, Lavko snažno i precizno šutira i pogađa, ali Mamić u kontri daje gol sa krila (17:19). Liščević uzvraća posle odličnog poteza (18:19). Šut Paule Posavec brani Katarina Tomašević. Odličan napad sa krila i sjajna reakcija Radosavljević za novo izjednačenje (19:19).

35’ – STELA POSAVEC PRAVI PROBLEM SRBIJI

Pop-Lazić poravnava rezultat (15:15). Stela Posavec pravi dosta problema Srbiji na startu drugog dela (15:16). Srbija je igrala napad bez golmana, Pijević je to probala da iskoristi, Tomašević se na vreme vratila na gol. Napad sa krila i gol Krpež, peti gol na meču za nju (16:16). Krsnik dobro šutira, Tomašević još bolje interveniše. Grešku Stoiljković u kontri kažnjava Stela Posavec (16:17).

31′ – POČELO DRUGO POLUVREME

Utakmica u Danskoj je nastavljena. Prvi napad imala je Hrvatska i Mamić je odmah pogodila (14:15).

30’ – POLUVREME

Imala je Srbija u jednom trenutku dve igračice više, brzo se jedna vratila. Tomašević je posle odbrane pokušala da pokrene kontru, Krpež je uhvatila loptu, ali je odmah faulirana. Pop-Lazić se izborila za sedmerac. Trifunović je bila sigurna sa sedmerca (14:10). Sudije su podigle ruku, Larisa Kalaus je u poseldnji msekundama šutirala i pogodila (14:11). Brz napad posle proamšaja Srbiej i gol Debelić na drugoj strani (14:12). Obradović je tražio tajm-aut. Objašnjavao je da ne žure u napadu i da se ne plaše, da slobodno šutiraju sa osam-devet metara. Pustile su dame iz Danske oštriju igru. Hrvatice su se bolje snašle u tome, Krsnik je odgovorila serijom od 4:0 (14:13). Tomašević je odbranila prvi zicer, lopta se odbila u ruke Larise Kalaus koja je donela izjednačenje na poluvremenu (14:14).

25’ – SERIJA SRPKINJA

Krenula je Srbiaj u kontru, pa su odlučili da sačekaju i da smireno odigranu napad. Lavko je privukla pažnju odbrane i pronašla Krpež koja sa krila pogađa (10:9). Odlična odbrana, brza kontra Krpež i siguran pogodak u situaciji jedan na jedan, serija 3:0 Srpkinja. Tajm-aut Šoštarića koji traži od svojih izabranica mnogo više kretanja u napadu.Mičijević se ušetala u golmanski prostor Srbije, sudije du to primetile, a Lavko pogađa za nastavak serije (12:9). Malo sreće za Tomašević posle šuta Blažević. Kalaus je gurnula sa dve ruke Lavko, sudije su Larisu odmah isključile. Sjajan napad sa krila i gol Radosavljević (13:9). Tomašević brani, ali sudije pokazuju da je pre toga napravljen faul na Dori Kalaus za sedmerac. Krsnik pogađa (13:10). Lavko je dobila udarac u glavu, sudije su odlučile da pogledaju snimak i da dodele crveni karton Andrei Šimari. Protestovala je, tvrdila da nije imala nameru, Dankinje nisu želele da slušaju objašnjenje. U suzama je otišla na tribine.

20’ – NEREŠENO POSLE 20 MINUTA

Debelić je bila u golmanskom prostoru, Trifunović je izvela sedmerac i šutem od 121 kilometara na čas pogodila (8:8). Prkačin postiže prvi gol na EP (8:9). Pop-Lzaić je dobila udarac u stomak, hrvatske rukometašice su odmah prišle da pomognu. Majstorija Lavko sa  devet metara, snažno, precizno i u dalji ugao (9:9).

15’ – SRBIJA SE DRŽI

Sedmerac za Hrvatsku je izvela Blažević, Tomašević je odbranila! Lavko je izborila sedmerac na drugoj strani. Krpež je šutirala, Pijević je odbranila. Nova odbrana Tomašević i Krpež se iskupljuje i pogađa (5:6). Snažan šut i neodbranjiv udarac Mičijević tresre mrežu. Stoiljković je imala spreman odgovor (6:7). Krsnik je iskoristila sporo vraćanje u odbranu za laku realizaciju (6:8). Liščević sjajno reaguje u napadu (7:8).

10’ – ODGOVOR HRVATICA

Risović je odbranila, Trifunović je izborila sedmerac, Krpež je sigurna (4:3). Blažević ekspresno odgovara golom, a posle sjajnog poteza Liščević, Pijević još bolje brani. Krsnik zatim donosi novu prednost svom timu (4:5). Radosavljević je isključena na dva minuta, Mičijević koristi brojčanu prednost (4:6). Obradović ponovo igra bez golmana, Krpež šutira, Pijević hvata „živu“ loptu. Japundža šutira sa krila, pogađa prečku.

5’ – DOSTA GOLOVA

Preko Posavec i Mičijević je Hrvatksa preokrenula (1:2), ali su Stoilljković i Lavko imali odgovor , uz gol Krsnik između toga (3:3).

1′ – UTAKMICA JE POČELA

Meč je počeo, već u prvom napadu je Srbija postigla gol preko Stoiljković (1:0).

18:11′ – INTONIRANJE HIMNI

Pred početak meča je inonirana himna obe reprezentacije. Srpkinje su uglas pevale “Bože pravde”

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike