Odbojkašice u podmlađenom sastavu idu u Italiju: Vladisavljev vodi mlade snage u Ligi nacija

20.05.2021

14:31

0

Autor: M. R.

Takmičenje na programu od 25. maja do 27. juna

Odbojkašice u podmlađenom sastavu idu u Italiju: Vladisavljev vodi mlade snage u Ligi nacija
Copyright Promo/ OSSRB

Ženska seniorska rerpezentacija Srbije u petak ujutro, letom do Rima, putuje u Rimini gde će igrati u Ligi nacija 2021. Zoran Terzić, prvi trener ženske seniorske reprezentacije Srbije, akutelnog svetskog i dvostrukog uzastopnog evropskog prvaka i vicešampiona OI, saopštio je da će Aleksandar Vladisavljev sa klupe predvoditi Srbiju u Ligi nacija, a onda je objavio i spisak od 16 igračica koje kreću put Italije.

Pročitajte još

Na spisku su:

Dizači – Mila Đorđević (CRVENA ZVEZDA), Ana Jakšić (TENT, OBRENOVAC).

Korektori – Vanja Savić (JEDINSTVO, STARA PAZOVA), Vanja Bukilić (OHAJO STEJT, SAD), Sara Carić (TENT, OBRENOVAC).

LiberaBojana Gočanin (TENT, OBRENOVAC), Sanja Đurđević (UB).

Srednji blokeriBožica Marković (TOP SPID, KINESKI TAJPEH), Jovana Kocić (ALBA BLAŽ, RUMUNIJA), Jelena Delić (CRVENA ZVEZDA), Sofija Medić (UB).

Primači servisaKatarina Lazović (LOĐ, POLJSKA), Sara Lozo (ALTAJ UST-KAMENOGORSK, KAZAHSTAN), Jovana Cvetković (TENT, OBRENOVAC), Aleksandra Uzelac (ŽELEZNIČAR, LAJKOVAC), Jovana Mirosavljević (ŽELEZNIČAR, LAJKOVAC).

Ženska seniorska reprezentacija Srbije igraće od 25. maja do 27. juna u III Ligi nacija 2021. u “zaštitnom balonu” u Riminiju u Italiji. Srbija će na startu turnira, u utorak, 25. maja igrati protiv Turske (12.00), zatim u sredu, 26. maja protiv Poljske (16.00) i u četvrtak, 27. maja protiv Italije (19.30). Mečevi će se igrati u dve dvorane Sajma u Riminiju, a na programu će u svakoj dvorani biti po četiri meča dnevno.

Svaka reprezentacija će odigrati po 15 utakmica, a plasman u polufinale izboriće četiri najuspešnije selekcije. Polufinale i finale će se odigrati 24. i 25. juna. Odbojkašice će odigrati ukupno 124 utakmice u Ligi nacija 2021.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: ossrb.org

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike