Amerika prejaka za podmlađenu Srbiju: Ubedljiv poraz odbojkašica u Riminiju

31.05.2021

19:32

0

Naše odbojkašice poražene maksimalnim rezultatom

Amerika prejaka za podmlađenu Srbiju: Ubedljiv poraz odbojkašica u Riminiju
Copyright Promo/ OSSRB

Podmlađena ženska seniorska reprezentacija Srbije poražena je u prvom meču II vikenda III Lige nacija 2021. SAD su večeras, u utakmici 1. kola II vikenda pobedile Srbiju sa 3:0, po setovima 25:20, 25:16 i 25:12, posle 85 minuta igre.

Pročitajte još

Odbojkašice SAD dvostruke uzastopne pobednice Lige nacija opravdale su ulogu favorita i savladale Srbiju. Izabranice Aleksandra Vladisavljeva su u prvom setu bile ravnopravan rival do završnice, kada su iskusnije Amerikanke preuzele kontrolu rezultata. Slična situacija je viđena i u drugom setu, ali su SAD otpor Srbije slomile već sredinom seta.

Borbene odbojkašice Srbije nijednog trenutka nisu pomišljale da se predaju, pa ni u trećem setu kada su SAD imale veliku rezultatsku prednost. Na kraju, SAD su zabeležile maksimalnu pobedu, a mlade odbojkašice Srbije stekle dragoceno iskustvo za naredne mečeve, pre svega za duele protiv Tajlanda i Holandije.

Najefikasnija u sastavu Srbije bila je Katarina Lazović sa 12 poena. Aleksandra Uzelac je upisala sedam, a Sofija Medić pet. Kod Amerikanki je najbolji poenter bila Džordan Tompson sa 17 poena.

Srbija će sutra, u 2. kolu igrati protiv Tajlanda od 15.00 časova (TV SK 1), a u poslednjem, 3. kolu protiv Holandije od 19.30 časova (TV SK 2).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: ossrb.org

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike