Loši uticaji korone: Tri puta manje prezervativa u Tokiju nego pre pet godina u Riju

08.06.2021

09:05 >> 09:21

0

Organizacioni odbor naručio 160.000 kondoma za stanovnike Olimpijskog sela

Loši uticaji korone: Tri puta manje prezervativa u Tokiju nego pre pet godina u Riju
Copyright AP Photo/Hiro Komae

Kao i na svim prethodnim Olimpijskim igrama i u Tokiju će sportistima biti dostupni veliki broj prezervativa.

Ovaj podatak dobija osobine mita, jer se posle svakih igara u svim svetskim medijima spekuliše o seksualnim aktivnostima sportista u Olimpijskom selu tokom trajanja takmičenja.

Zato se i prepičava iskustvo brazilske skakačice u vodu Ingrid Oliveire sa OI u Riju 2016. godine, kada je kao glavni favorit za medalju u disciplini sinhroni skokovi u vodu sa deset metara, ostala bez željenog plasmana zbog svojih preteranih aktivnosti u noćima pred izlazak toranj.

Ona je u večernjim satima posećivana od kajakaša Pedra Gonkalveša, dok je njena partnerka Đovana Pedroso morala da menja lokaciju zbog tih aktivnosti dvoje zaljubljenih. Na kraju su Brazilke bile desete, pa se nakon tog neuspeha pisalo da su obe skakačice eliminisane iz olimpijskog tima.

Do neke sledeće afere koja će na sličan način izazivati osmehe, treba istaći da su organizatori OI u Tokiju naručili 160.000 kondoma. To je gotovo tri puta manji broj od količine koja je podeljena u Riju. Tada je za svakog sportistu bilo predviđeno 42 prezervativa, odnosno ukupno 450.000.

Očigledno da organizatori Igara u prestonici Japana računaju da će usled korone biti smanjene i večernje aktivnosti sportista u selu. Organizacioni odbor čak veruje da će veći deo prezervativa ostati neupotrebljen, odnosno da će ih sportisti vratiti u svoje zemlje, čime žele da smire konzervativni deo javnosti koji se protivi Igrama.

– Ovi kondomi ne bi trebalo da se koriste u olimpijskom selu, već da se vrate u zemlje porekla sportista da bi pomogli u podizanju svesti – poručili su iz OO Tokio 2021.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike