Izveštači u Tokiju biće pod stalnim nadzorom, ko se ogreši o pravila "leteće" sa Olimpijade

08.06.2021

12:56

0

Novinari dobili spisak mesta i hotela koje mogu da posećuju

Izveštači u Tokiju biće pod stalnim nadzorom, ko se ogreši o pravila "leteće" sa Olimpijade
Copyright Profimedia

Izveštači sa OI u Tokiju biće svakodnevno praćeni uspomoć “GPS” kako bi se zbog problema sa koronavirusom videlo ko od novinara krši pravila. Svako “iskakanje” iz protokola biće sankcionisano oduzimanjem akreditacije.

– Novinari iz inostranstva koji izveštavaju o Olimpijskim igrama u Tokiju ovog leta biće neprestano geolocirani GPS i rizikovaće da izgube akreditaciju ukoliko prekrše pravila – rekla je predsednica Organizacionog odbora Seiko Hashimoto.

Očekuje se da će oko 6.000 novinara iz Japana i inostranstva pratiti dešavanja na olimpijskim borilištima, a svako od akreditovanih izveštača dobiće spisak dozvoljenih mesta, kao i hotele u kojima mogu da odsednu.

– Da bismo osigurali da ljudi ne odlaze na mesta koja nisu dozvoljena, koristićemo GPS sistem za striktno upravljanje njihovim ponašanjem – rekla je gospođa Hašimoto, navodeći da su strani novinari zamoljeni da odsedaju u hotelima koje su organizatori unapred odabrali.

Olimpijci će, takođe, biti vrlo ograničeni u svojim kretanjima i moraće da prolaze svakodnevne testove kako bi se dobila jasna slika njihovog zdravstvenog stanja. Organizatori Olimpijade već su u martu zabranili gledaoce iz inostranstva, a ostaje pitanje pod kojim uslovima će biti dozvoljeno prisustvo lokalnim navijačima. Igre počinju 23. jula i trajaće do 8. avgusta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike