Selektor Bregar zadovoljan posle junskog okupljanja: Mislim da srpski rukomet ima budućnost

11.06.2021

18:14

0

Autor: M. R.

Prvi strateg reprezentacije Srbije izneo utiske sa poslednje akcije rukometašica

Selektor Bregar zadovoljan posle junskog okupljanja: Mislim da srpski rukomet ima budućnost
Copyright Printscreen/Facebook/RS Srbije

Ženska seniorska reprezentacija Srbije završila je junsku akciju. Seniorke su u dve grupe boravile u Staroj Pazovi od 8. do 11. juna. Prva dva dana su iskorišćena za testiranja A selekcije, dok su preostala tri dana bila prilika da se urade testovi i upoznaju rukometašice sa šireg spiska seniorske reprezentacije.

– Kod A reprezentacije stvari su poznate, pa smo iskoristili vreme za testiranje – rekao je selektor Uroš Bregar. – U nastavku nedelje smo imali prilike da radimo sa rukometašicama sa šireg spiska i moram da kažem da ima sigurno četiri, pet igračica na koje možemo ozbiljno da računamo u bliskoj budućnosti.

U istom periodu pripreme su održavale juniorska i kadetska selekcija u Kragujevcu.

– Posetili smo juniorke i kadetkinje, prisustvovao sam samo na po jednom treningu, ali ipak mislim da sa dobrim i ozbiljnim radom srpski rukomet ima budućnost. Kadetkinje su ostavile baš pozitivan utisak. Takođe, bitno je što sam i sa selektorom juniorki, Draganom Markovim, kadetkinja Zoranom Barbulovićem, kao i Željkom Radojevićem, rukovodiocem sportskog sektora RSS imao priliku da porazgovaram o planovima za budućost. Moramo da utvrdimo zajednički rad, da idemo u zajedničkom smeru i da tako dolazimo do dobrog i pozitivnog rezultata.

Naredno okupljanje reprezentacije je u septembru.

– Sledeći zadatak je analiza rezultata testiranja koji su se obavljali prethodnih dana. Stručni štab će obaviti razgovore sa svim igračicama individualno, dati neke smernice i program za naredni period do septembra.

Septembarsko okupljanje će obeležiti prvenstveno pripreme za prve utakmice kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje rukometašice očekuje u oktobru mesecu

– Baš nam je bitan taj septembar, čekaju nas utakmice protiv Turske i Islanda. Moramo da radimo ozbiljno jer i do Svetskog prvenstva nema mnogo dana za uigravanje, neke taktička razmišljanja ili izvedbe u odbrani i napadu, tako da moramo svako okupljanje da iskoristimo maksimalno – zaključio je Bregar.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: rss.org.rs

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike