Đerona: Ne smemo da propuštamo prilike za okupljanje, želim da vidim i neke mlade igrače (VIDEO)

14.06.2021

17:21 >> 17:56

0

Autor: rss.org.rs

Rukometaši započeli junsku akciju tokom koje neće imati takmičarske utakmice

Đerona: Ne smemo da propuštamo prilike za okupljanje, želim da vidim i neke mlade igrače (VIDEO)
Copyright MN Press

Muška rukometna reprezentacija Srbije okupila se u Staroj Pazovi za pripreme i kontrolne utakmice u periodu od 14. do 20. juna 2021. godine. Orlovi će trenirati u SC FSS do 18. juna, A zatim će uslediti selidba u Niš, gde će 19. juna od 18.00 i 20. juna od 16.00 odigrati dve kontrolne utakmice protiv reprezentacije Severne Makedonije.

– Ne smemo propustiti ni jednu priliku za okupljanje – rekao je selektor Toni Đerona. – Neki igrači se još uvek takmiče u svojim klubovima, ali ovo je jedna neobična sezona za sve nas. Iskoristićemo šansu za treniranje, priliku da vidimo neke mlade igrače, ali i da provedemo vreme zajedno. Pored treninga i utakmica veoma je važno da provodimo vreme zajedno, zbog održavanja dobre atmosfere i zajedništva. Zahvalio bih se svim igračima jer su posle teških sezona svi srećni što su ovde. Pri ovom susretu ćemo imati kombinovani sastav, neki igrači su već dugo ovde, neki mlađi imaju manji staž, neki dolaze prvi put. Dobra je prilika da ispratimo njihov napredak, drugačije je kada imamo priliku da radimo i treniramo sa njima, iako pratimo njihove igre u klubovima.

Đerona je naglasio da je ova nedelja i prilika da se sastane sa svim trenerima mlađih reprezentativnih kategorija:

– Važno je da se postavi i utvrdi sistem rada, iako naravno svaka selekcija i svaki trener ima svoj način rada, ali važno je da utvrdimo model koji će se pratiti u svim selekcijama, kako bi bilo lakše svima nama kasnije.

Petar Đorđić smatra da je okupljanje važno za proces uigravanja reprezentacije:

– Mislim da je ovo okupljanje jako bitno za nas jer je još jedna šansa da se što bolje uigramo. Imamo sedam dana da se posvetimo trenizima i taktici, hoćemo da nastavimo tamo gde smo stali. Sve što smo u kvalifikacijama uradili, uradili smo sa veoma malo dana zajedničkog rada i zato nam je bitno da se ove nedelje posvetimo radu i sprovedemo u delo sve zamisli selektora. A postavljanje sistema je jedan dugačak proces.

Lazar Kukić se osvrnuo na kvalifikacije za Evropsko prvenstvo:

– Odradili smo ogroman posao u kvalifikacinoim utakmicama za Evropsko prvenstvo, pogotovo što smo pobedili velikog rivala i jednu od najboljih reprezentacija na svetu, Francusku i plasirali se kao prvoplasirani na Evropsko prvestvo. Dobili smo grupu koja neće iti nimalo laka, biće neizvesno do samog kraja, ali verujemo u rad celog stručnog štaba i novog trenera i svih igrača da učinimo jedan veliki iskorak ka našim snovima i napravimo veliki rezultat za sve nas.

Kukić je izrazio zadovoljstvo zbog povratka na teren:

– Imao sam tu nezgodnu povredu, ali prošlo je sve dobro na kraju, pauzirao sam sedam nedelja, vratio se i odigrao završicu prvenstva, osećam se dobro i srećan sam što sam se pridružio ovom okupljanju i što ću pomoći ekipi.

Predstoje dve kontrolne utakmice u Nišu:

– Igraćemo dve utakmice protiv Severne Makedonije. Predvodi ih selektor Kiril Lazarov, koji je vrhunski igrač, vrhunski profesionalac i sad je počeo da se bavi i trenerskim poslom. U pitanju je mlada i perspektivna ekipa i dobro će nam poslužiti kao provera da vidimo koliko smo napredovali sa novim selektorom, a takođe je i prilika da se pruži minutaža nekim mladim igračima koji rade odličan posao.

Junskom okupljanju će prisutvovati: Andrej Trnavac, Milan Bomaštar, Luka Krivokapić, Nemanja Ilić, Mladen Šotić, Vanja Ilić, Dragan Pešmalbek, Ivan Popović, Ilija Bogdanović, Vukašin Vorkapić, Darko Đukić, Petar Đorđić, Uroš Borzaš, Stefan Petrić, Stevan Sretenović, Lazar Kukić, Marko Milosavljević, Mihajlo Radojković i Jovica Nikolić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike