Terzić presekao: Njih 14 brane olimpijsko srebro Srbije!

14.07.2021

10:55 >> 11:31

0

Turnir je na programu od 25. jula do 8. avgusta

Terzić presekao: Njih 14 brane olimpijsko srebro Srbije!
Copyright Profimedia

Zoran Terzić, prvi trener ženske seniorske reprezentacije Srbije, akutelnog svetskog i dvostrukog uzastopnog evropskog prvaka i vicešampiona sa Olimpijskih igara, saopštio je spisak igračica (14), koje će u četvrtak, 15. jula otputovati u Hofu na završni deo priprema za turnir Olimpijskih igara 2020, koji će se odigrati od 25. jula do 8. avgusta u “Arijake areni” u Tokiju.

Na spisku su tehničari: Maja Ognjenović i Slađana Mirković, korektori: Tijana Bošković i Ana Bjelica, libero: Silvija Popović, blokeri: Milena Rašić, Mina Popović, Maja Aleksić i Jovana Kocić i primači: Brankica Mihajlović, Bjanka Buša, Bojana Milenković, Jelena Blagojević i Katarina Lazović.

Naša reprezentacija će trenirati u Hofuu do 22. jula, kada je predviđen ulazak u Olimpijsko selo u Tokiju.

Pročitajte još:

Seniorke Srbije odigraće prvi meč u A grupi protiv Dominikanske Republike u nedelju, 25. jula od 7:20 časova po srednjeevropskom vremenu. Srbija će u drugom kolu, u utorak, 27. jula, igrati protiv Japana (7:20), a u trećem kolu, u četvrtak, 29. jula, protiv Kenije (7:20). Seniorke Srbije će u četvrtom kolu, u subotu, 31. jula, igrati protiv Brazila (9:25), a u poslednjem, petom kolu, u ponedeljak, 2. avgusta protiv Koreje od 2:00 časa.

Pročitajte još:

U B grupi će igrati Kina, SAD, Rusija, Italija, Argentina i Turska.

Plasman u četvrtfinale izboriće po četiri selekcije iz obe grupe. U četvrtfinalu će igrati pobednici grupa sa četvrtoplasiranim selekcijama iz druge grupe (A 1 -B 4 i B 1-A 4), dok će preostala dva para biti određena žrebom (A 2/A 3 i B 2/B 3).

Ženska seniorska reprezentacija Srbije igrala je do sada tri puta na Olimpijskim igrama – u Pekingu 2008. (5. Mesto), u Londonu 2012. (11. mesto) i 2016. u Rio de Žaneiru, kada je osvojila prvu, srebrnu medalju.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike