Srpski plivači puni pozitivne treme, uspeh je imati veliki tim na Olimpijskim igrama

17.07.2021

20:20

0

Svi se nadamo iznenađenju

Srpski plivači puni pozitivne treme, uspeh je imati veliki tim na Olimpijskim igrama
Copyright MN Press

Reprezentativci Srbije u plivanju večeras su letom preko Istanbula otputovali u Tokio, gde ih očekuje nastup na Olimpijskim igrama.

Svi srpski sportisti će se po dolasku u glavni grad Japana smestiti u Olimpijsko selo.

Srbiju će u Tokiju predstavljati sedmoro plivača: Čaba Silađi (100m prsno), Velimir Stjepanović (200m slobodno), Vuk Čelić (800m slobodno), Anja Crevar (400m mešovito), Andrej Barna (100m slobodno), kao i Uroš Nkolić i Nikola Aćin, koji će zajedno sa Velimirom Stjepanovićem i Andrejem Barnom predstavljati Srbiju u štafeti 4x100m slobodnim stilom.

Selektor Igor Beretić je pred poletanje rekao da plivački tim Srbije putuje u Tokio sa najvišim mogućim ambicijama.

“Što se tiče Olimpijskih igara, mislim da samo napravili veliki uspeh. U ovom ciklusu smo ostvarili pet „A“ normi i uspeli smo da plasiramo mušku štafetu 4×100 metara slobodnim stilom, na šta smo svi jako ponosni. Momci koji putuju danas sa mnom su u izvanrednoj formi. Evropsko prvenstvo nam je pokazalo gde se trenutno nalazimo i koliko možemo. Idemo u Tokio rasterećeni ali željni borbe”, rekao je Beretić.

Čaba Silađi putuje na svoje četvrte Olimpijske igre.

Dok je u Pekingu bio jedan od najmlađih članova Olimpijskog tima Srbije, sada u Tokio putuje kao jedan od najiskusnijih.

“Ekipa koja putuje je velika i to je sjajan rezultat. Čast je biti deo ovog plivačkog tima. Kao najstariji mogu da ispred svih svojih kolega obećam da ćemo dati sve od sebe da napravimo dobar rezultat. Svi smo uzbuđeni, svi imamo pozitivnu tremu. S obzirom na okolnosti koje vladaju i na odlaganje Igara, sada kada je konačno došao momenat da putujemo, jako smo srećni i zadovoljni”, rekao je Silađi.

Velimir Stjepanović je prvi put na Igrama nastupio u Londonu, a pred svoje treće Olimpijske igre ističe da je spreman da napravi dobar rezultat.

“Želimo da otplivamo najbolje što možemo. Idemo da se takmičimo sa samim sobom najviše, jer onda dolaze rezultati. Ponosan sam što sam deo štafete 4×100, kao i 2012. godine. Tada sam u štafeti bio najmlađi, a sada sam najstariji. Velika je stvar uopšte se kvalifikovati na Olimpijske igre, i nadamo se dobrom rezultatu i tamo”, rekao je Stjepanović.

Uroš Nikolić će u Tokiju nastupati kao deo štafete 4×100 metara slobodnim stilom i ističe da je kompletna ekipa spremna da se na pravi način predstavi na najvećoj sportskoj sceni.

“Većini štafete su ovo prve Olimpijske igre. Velja je najiskusniji od svih nas i sjajan je lider, uz njegovu pomoć i mi postajemo bolji. Priželjkujemo dobar rezultat na Igrama”, kazao je Nikolić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike