Kao grom iz vedra neba, kraj karijere srpskog asa! Teško je napustiti sport kada sam u najboljoj formi u životu, ali...

01.07.2024

06:46

0

Autor: G. F.

Lazar Anić veruje u svetlu budućnost skoka udalj u Srbiji

Kao grom iz vedra neba, kraj karijere srpskog asa! Teško je napustiti sport kada sam u najboljoj formi u životu, ali...
Lazar Anić - Copyright MN Press

Sjajni srpski atletičar, skakač udalj Lazar Anić odlučio je da završi karijeru.

Vest koja je zaista iznenađujuća, ali koja je i definitvno tačna. Vest koju je i sam Anić potvrdio emotivnom objavom na društvenim mrežama.

- Gotovo je, odjavljujem se! Zahvalan sam za sve uspehe, neuspehe, sva iskustva, putovanja i prijateljstva koje mi je pružila atletska staza. Mnogo sam dao ovom sportu, mnogo sam žrtvovao, prevazišao nekoliko teških povredama koje su me godinama unazadile. Posle skoka od 8,15 metara 2017. godine, prvog srpskog skoka preko 8 metara u 21. veku, i operacije ACL (prednji ukršteni ligament, op. aut.) 2018. godine, moja primarni cilj i dogovor sa samim sobom bio je da budem ponovo u formi i osetim let preko osam metara. Za to mi je bilo potrebno šest godina, do samog kraja moje karijere - napisao je Anić i nastavio:

 

 

- Napustiti sport dok sam u najboljoj formi u životu je teško, ali žrtvovati svoje vreme, posebno vreme sa mojom porodicom, više nema smisla. Uveren sam da ostavljam srpski skok udalj u dobrim rukama i radujem se što ću gledati mlađe generacije kako skaču preko osam metara. Hvala svima koji su bili uz mene i bezuslovno me podržavali sve ove godine. Vaša podrška mi je značila sve na svetu!

Anić (32) je bio deo reprezentacije Srbije na najvećim svetskim takmičenjima, a sigurno će zauvek pamtiti Mediteranske igre od pre dve godine kada je osvojio srebrnu medalju u Oranu.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike