Raduj se, Srbijo, imaš dve "srebrne" devojke, Adrianu i Angelinu (FOTO)

11.06.2024

23:24

0

Autor: D. N.

Srpska atletika ne mora da brine za budućnost

Raduj se, Srbijo, imaš dve "srebrne" devojke, Adrianu i Angelinu (FOTO)
Copyright SAS/Marko Jovanović

Posle nastupa na Evropskom prvenstvu u Rimu, možemo da budemo zadovoljni rezultatima naših atletičara. Tako se oglasio i Srpski atletski savez posle osvojene dve srebrne medalje.

- Srbija je ponosna na svoje atletičare koji su na Evropskom prvenstvu u Rimu pokazali vrhunske performanse i doneli dve srebrne medalje. Ovi rezultati su dokaz kvaliteta srpske atletike i posvećenosti naših sportista. Čestitamo Adriani Vilagoš i Angelini Topić na izvanrednim rezultatima - navedeno je u saopštenju SAS.

Podsetimo, Vilagoševa je u finalu u disciplini bacanja koplja upisala novi državni rekord i vodeći rezultat u Evropi za takmičarke do 23 godine - 64,42 metra. Adriana je svojim fantastičnim hicem potvrdila svoj status jedne od najboljih mladih bacačica koplja u Evropi i svetu. Ona je takođe ovim rezultatom ispunila normu za Olimpijske igre u Parizu.

SAS/Marko Jovanović
 

Pored Adriane, i Marija Vučenović je ostvarila zapažen rezultat na Evropskom prvenstvu. U finalu bacanja koplja zauzela je deveto mesto, sa najdaljim hicem zabeleženim u drugoj seriji od 58,30 metara.

Medalju je iz Rima ponela i Topićeva, vicešampionka Evrope u skoku uvis.

Seniorska rekorderka Srbije u skoku uvis osvojila je svoju drugu medalju na evropskim prvenstvima. Nakon što je 2022. godine u Minhenu osvojila bronzu, ove godine u Rimu donela je srebrnu medalju za našu zemlju. Angelina je u trećem pokušaju uspela da preskoči 197 centimetara, što joj je omogućilo borbu za zlato sa Jaroslavom Mahučkih iz Ukrajine. Na kraju, Angelina je osvojila srebro, dok je Jaroslava osvojila zlato sa preskočenih 2,01 m.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike