Mlada srpska odbojkašica prošla pravu golgotu, karijeru je završila na samom početku! Od rutinske operacije do infekcije i sepse!

30.05.2024

10:31

0

Autor: A. S.

Da se ovako nešto nikome više ne dogodi

Mlada srpska odbojkašica prošla pravu golgotu, karijeru je završila na samom početku! Od rutinske operacije do infekcije i sepse!
Danica Ružić i Sonja Danilović - Copyright MN Press

Povrede i zdravstveni problemi su deo sporta, ali, nažalost, mnogi se susreću sa njima još na samom početku, dok ulaze u surovi svet profesionalizma, a pojedini zbog toga i završavaju karijeru.

Jedna od najtalentovanijih srpskih odbojkašica Danica Ružić, poslednja je u nizu mladih sportista koji karijeru završavaju na njenom početku. 

Osamnaestogodišnja odbojkašica proteklog leta bila je najbolji libero Evropskog prvenstva za kadete, a onda su usledili problem i kraj karijere.

Danica je čitavu situaciju sa povredom kolena i "rutinskom operacijom" meniskusa detaljno objasnila u dopisu koji je dostavila Mozzart sportu.

- Prošlo je osam meseci pošto sam se povredila i po savetu doktora odlučila za "rutinsku operaciju" meniskusa, za koju su mi rekli da je neophodna kako bih mogla da nastupam bez ikakvih tegoba. Posledice neuspele i nestručne operacije bile su katrastrofalne. Ne samo da zbog posledica takve operacije neću nikada moći da se bavim odbojkom koja je bila moje životno opredeljenje i deo svih planova za budućnost, već neću moći da se bavim ni bilo kakvim sportom niti ću bilo kada moći da imam potpuno normalan život - navela je Ružićeva na samom početku i dodala:

- Ni sada kada sam tek napunila 18 godina, ni ubuduće. Predstoje mi rehabilitacije i suočavanja s tragičnom situacijom u kojoj nezavisno od toga šta budem činila ništa neće moći da bude tako kako sam želela. Trenutno sam zvanično najbolji libero Evrope u svojoj konkurenciji, to priznanje mi je uručio CEV. Sada dan kada sam proglašena za najboljeg libera na prvenstvu Evrope za kadetkinje 2022. godine izgleda kao bajka iz davne prošlosti.

Srpska odbojkašica je navela da sada pokreće pravnu borbu kako se ovakva situacija ne bi ponovila.

- Ono što su meni uradili, način na koji su mi uništili sve snove koje sam imala i u velikoj meri upropastili budućnost ograničavajući sve što ću moći da radim u životu, ne bi smelo da se desi bilo kome. Zbog toga ću pokrenuti akciju da se tako nešto spreči, pokazujući (iako mi to nije prijatno) do kakve posledice može da se dođe ako se lekar koji bi trebalo da bude vrhunski profesionalac bude nestručno i nepažljivo brinuo za vaše zdravlje. Zbog toga mi je potrebna vaša podrška: podrška mog Saveza - istakla je mlada sportistkinja i navela da su joj novu i zdravlje sačuvali na VMA nakon dvomesečne borbe s infekcijama i sepsom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike