Sjajan vikend na Fruškoj gori! Više od 2.200 takmičara, trčanje, biciklizam, za svakog ponešto! (GALERIJA)

27.05.2024

17:05

0

Autor: G. F.

Ništa lepše nego provesti veme na čistom vazduhu i izabrati aktivnost po svojoj meri

Sjajan vikend na Fruškoj gori! Više od 2.200 takmičara, trčanje, biciklizam, za svakog ponešto! (GALERIJA)
Copyright Luka Vukša

Pod pokroviteljstvom Pokrajinske vlade Vojvodine na Fruškoj Gori održana je četvrta po redu sportska manifestacija Tur de Fruška. Tokom prethodnog vikenda više od 2.200 učesnika učestvovalo je u čitavom nizu trka u raznim disciplinama i različitih dužina.

Bilo je za svakoga po nešto, dovoljno je bilo imati dobru volju i adekvatnu opremu i svako je mogao da nađe trku u kojoj je mogao da pokaže šta može ili da se samo prošeta kroz staze Fruške Gore i da bude aktivan na svežem vazduhu.

Bilo je trejl trka, na 7, 15 i na 21km, nordijskog hodanja na 7 i 15km, biciklističkih trka, sa klasičnim MTB biciklima ali i sa onim na električni pogon na 15, 35 i još na 55km za ljubitelje klasičnog pedaliranja van druma. Takođe, sve ovo imali smo na Fruškoj gori i za najmlađe a po prvi put održana je i ploging trka gde su učesnici sakupljali smeće pored trejl staza.

Pre nego što vam saopštimo imena najboljih, najpre recimo da je kapacitet staza na Fruškoj Gori skoro popunjen i da broj od 2200 učesnika je blizu maksimalnog tako da će se u narednom periodu organizator odlučiti da ograniči broj učesnika manifestacije na oko 2500 i da se još više posveti kvalitetu takmičenja. I sada su, prema rečima direktora Tur de Fruške, Ivana Arpaša, zadovoljni brojem i kvalitetom trkača trejlera i vozača MTB bicikala ali ideja je da u narednom periodu svi najbolji takmičari iz Srbije i okruženja budu prisutni na stazama u neposrednoj blizini Vrdnika.

Veliki broj disciplina i različitih distanci ograničio je prostor na to da ovde navedemo samo pobednike trka. U nordijskom hodanju na 7km pobedili su Nikola Pižurica i Jelena Kojić a na stazi od 15km Bogdan Nikolić i Violeta Segedinski. Trejl trka je prvog dana Tur de Fruške bila najatraktivniji sportski događaj. Na stazi dužine 7km pobedili su Miloš Mihajlov i Anja Aleksić. Na stazi od 15km najbolji su bili Dušan Krstić i Aleksandra Kostadinović a na 21 km Lazar Đukić i Staša Đorđević.

Drugog dana na Fruškoj Gori na redu su bili biciklisti da pokažu šta znaju i koliko su brzi. Vuk Mijatović i Mirjana Grčić bili su najbolji na stazi od 15km a na stazi dužine 35km slavili su Pavle Neducin i Jelena Vukadin. To je bilo u konkurenciji e-MTB, kod klasičnih MTB bicikala imali smo tri distance i tu su najbrži bili Miloš Radosavljević i Jelena Stanković (na 15km), Jegor Jegorov i Julija Jakunjina (35km).

A na stazi dugoj 55km pobedio je Nikola Trkulja. U plogingu je sakupljeno preko 200 kilograma smeća a najbolji je pojedinačno bio Miloš Stanojević.

Ivan Arpaš, direktor manifestacije Tu de Fruška istakao je da je zadovoljan čitavom organizacijom, odzivom učesnika ali i vremenom koje je išlo u prilog svim učesnicima.

- Naša manifestacija iz godine u godinu raste, ovo je treća godina kako se srećemo ovde na Fruškoj Gori a četvrta manifestacija je po redu. Činjenica je da smo imali, tokom ovoga vikenda više od 2.200 takmičara u svim disciplinama, a to je blizu našeg maksimalnog kapaciteta, tačnije kapaciteta koje staze na Fruškoj Gori mogu da prime i to je razlog što od prošle godine imamo događaj u maju ali i septembru mesecu. Takođe, za tri nedelje organizovaćemo prvu Gran fondo biciklističku trku, prvi put i istoriji našega sporta jedna takva trka biće organizovana u Srbiji. Startovaće u Novom Sadu i završiti na istom mestu a imaćemo dve dužine, kraću od 77 km i dužu od 100 km, sa penjanjem od 1.200 i 1.500 metara na dužoj stazi - rekao nam je Ivan Arpaš.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike