Srpski kajakaš jedva čeka Tokio i mašta o "počasnom zidu" u matičnoj kući

23.07.2021

14:57

0

Privodi kraju pripreme i sprema se za Olimpijske igre

Srpski kajakaš jedva čeka Tokio i mašta o "počasnom zidu" u matičnoj kući
Copyright Nebojša Radović/KSS

Strahinja Stefanović ispunio je svoj san da  se takmiči na najvećem sportskom takmičenju, Olimpijskim igrama. 

Srpski kajakaš pripreme za takmičenje privodi kraju u Rumi, i naglašava da jedva čeka da se nađe u prestonici Japana. 

– To je san svakog sportiste i meni je drago što sam uspeo da izborim plasman na Olimpijske igre. Veoma sam srećan i uzbuđen. Vremena je sve manje i takmičenje će uskoro da počne. U ponedeljak treba da putujem, već sam uzbuđen zbog toga – naglasio je Strahinja. 

Stefanović će boje Srbije braniti u jednosedu na 200 metara, u disciplini u kojoj je mesto na igrama u prestonici Japana izborio 2019. godine. 

– Imali smo čak jednu godinu više da treniramo. Pokušali smo da se fokusiramo na sebe i da poradimo na nekim nedostacima koje smo imali. Zaista sam u dobroj formi i mislim da ću u Tokiju pokazati svoj najveći kvalitet. Nadam se da ćemo najzad uspeti, posle svega onoga što se dešavalo, da ostavimo sve iza sebe, da zaboravimo celu godinu i da pokažemo ono što znamo – dodao je Stefanović. 

Takmičenje u Tokiju prve su Olimpijske igre u Stefanovićevoj karijeri. Strahinja naglašava da je uzbuđen onim što ga očekuje u Olimpijskom selu, ali dodaje da će pre svega biti koncentrisan na trke. 

– Zaista ne mogu da stvorim sliku u glavi kako će to da izgleda. Ovo su moje prve Olimpijske igre i uopšte ne znam kako će sve da funkcioniše i kako će da bude tamo. Biće i ostali sportisti tamo i moći ćemo da se družimo, ali će mi u fokusu biti samo moje trke i gledaću da se najviše baziram na to – naglašava Strahinja. 

Sanja istoriju

Bez obzira što su Letnje igre 32. Olimpijade njegove prve u karijeri, Strahinja ima svoju želju. Pošto se disciplina K1-200 posle Tokija prestati da bude u olimpijskom programu, on želi da uđe u istorije. 

– Nadam se da ću posle Tokija biti na ovom ‘počasnom’ zidu u Kajakaškom savezu Srbije. Na njemu nalaze oni koji su postigli odlične rezultate i nadam se da ću biti tu gde su i oni. To je nešto što će me predstavljati ovde i što će za čitav moj život biti deo istorije – iskren je Strahinja. 

U olimpijskom timu Srbije u konkurenciji kajak sprinta, osim Strahinje Stefanovića, takmičiće se još u Milica Novaković i Bojan Zdelar. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike