Trener i kum Milice Mandić posebno emotivan: Imao sam strašan osećaj, nisam dao da se slavi sam plasman u finale

27.07.2021

16:09 >> 18:38

0

Autor: Adam Štulić

Osećao sam zlato, kao i u Londonu

Trener i kum Milice Mandić posebno emotivan: Imao sam strašan osećaj, nisam dao da se slavi sam plasman u finale
Copyright Uroš Todorović, MN Press

Među porodicom i prijateljima zlato Milice Mandić u Tokiju dočekao je i jedan od najzaslužnijih za sve što je dvostruka olimpijska šampionka postigla u karijeri.

Uroš Todorović  je, kao jedan od trenera i kršteni kum srpske heroine, posebno emotivno proživeo Micin put do olimpijskog trona.

– Znam da će milion ljudi reći isto što i ja, ali zaista sam osećao ovo zlato. Osećao sam ga i u Londonu… Da li smo mi povezani, ne znam, ali imao sam strašan osećaj. Kada su prijatelji i ekipa krenuli da slave obezbeđenu medalju i ulazak u finale, prekinuo sam to, nisam dozvolio i rekao sam da ćemo slaviti kada budemo prvi – kazao je za 24sedam Todorović.

Najveća Miličina podrška je finale iz Tokija gledala na identičnom mesto kao i borbu za zlato pre devet godina u Londonu. Da li je to mesto talično?

– Ne gledam to tako. Gledali smo i Rio, kada nas je Tijana Bogdanović obradovala, kao i sada… Ne smemo da zaboravimo njeno treće mesto, koje je veliki uspeh i ona nas je ekstremno obradovala… Milica tamo nije uzela medalju… Jednostavno, kockice su se sklopile, jedna kraljevska karijera, kraljevski rezultati. Kraljica od čoveka i kraljevski tandem kakav su ona i Gale, morali su na takav način i da završe. To sam očekivao i ništa manje.

Dragan Jović je u tri olimpijska ciklusa doneo Srbiji četiri medalje.

– U tri ciklusa uzeti četiri medalje, to se graniči sa udarom groma. Očigledno čovek zna svašta, zna ovaj posao, rođen je za ovo. Žao mi je što tako moram da kažem, ali to je ludačka energija, nema drugog izraza. Veruju mu, devojke i on su to zaslužili, kao i naš klub. Mlađi naraštaji, među kojima imamo velike talente, su zaslužili da imaju na koga da se ugledaju…

Indirektno, Jović i treneri u „Galebu“ imaju zasluge za još jednu medalju u Tokiju. Egipatska reprezentativka Hedaja Malak osvojila je bronzu.

Pročitajte još

– Ona je sjajna takmičarka iz Egipta. Bila je bronzana u Riju, onda je bila u naglom padu i odabrala je tekvondo klub „Galeb“ da vežba s našim prvim timom devojaka. Napravili smo sjajnu saradnju, dugo je bila kod nas. Ponosni smo i na taj rad s njom, i ako je saradnja s Galetom i nama imala malo uticaja na taj rezultat ponosni smo – rekao je Uroš Todorović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike