Hansen rastužio navijače! Ceo svet je bio uz njega na pauzi, a sad je rešio da preseče! (VIDEO)

04.04.2024

14:56

0

Autor: A. S.

I nije jedini

Hansen rastužio navijače! Ceo svet je bio uz njega na pauzi, a sad je rešio da preseče! (VIDEO)
Mikel Hansen - Copyright Profimedia

Predstojećeg leta, nakon Olimpijskih igara u Parizu, dogodiće se brojne promene u sastavima mnogih timova. Polvačenja, odnosno igračke penzije su najavili mnogi, a poslednje veliko ime u tom nizu je čuveni Mikel Hansen.

Trostruki svetski šampion, danski rukometaš rešio je da na kratko prekine medijsku tišinu i obelodani da je rešio da se povuče na kraju sezone, nakon Pariza.

Nešto dužu pauzu je napravio Hansen, kako je rekao zbog prezacićenja i borbe sa depresijom, a kada se vratio na teren, kao da nikada nije ni odlazio. Ipak, u 36-godini je rešio da se oprosti od sporta u kome je ostavio velikog traga.

 

 

- Ovo leto je pravi trenutak da odložim patike, sve dok sam potpuno angažovan u onome što radim - rekao je 36-godišnji Hansen na konferenciji za novinare.

- Moja motivacija je i dalje tu. Sezona još nije gotova i ima još mnogo da se igra. Radujem se narednim mesecima, potrudiću se da ih maksimalno iskoristim.

Inače, Hansen neće biti jedini rukometaš koji se oprašta u Parizu, već će u glavnom gradu Francuske to učiniti i njihov reprezentativac i rođeni Nišlija, Nikola Karabatić.

Rukomet će tako u jednom danu ostati bez dvojice igrača koji su obeležili ovu igru u 21. veku.

- Da sam zaista želeo, verovatno bih mogao da igram do 40-45, ali to nisam ja - naveo je Hansen.

O tome ko je koliko dao rukometu i više učinio, ostavićemo javnosti i navijačima da sude, ali neprikosnoven šut iz zgloba kojim je rušio golove i cepao mreže, niko mu ne može osporiti, kao ni evropsku, svetsku i olimpijsku titulu.

 

 

Na 266 utakmica za Dansku, postigao je 1.350 golova, dok je na klupskom nivou, najviše postigao u Pari Sen Žermenu, a jedino što mu u karijeri nedostaje jeste titula Lige šampiona. Nakon deset godina u francuskom velikanu, na leto 2022. godine, vratio se u Dansku, gde igra za Olborg i u čijem će klupskom dresu odigrati i poslednje mečeve.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike