Danac je najbolji na svetu! Vodio je reprezentaciju do odbrane šampionske titule, a klub do evropskog trofeja!

23.03.2024

00:44

0

Autor: G. F.

Međunarodna rukometna federacija laskavo priznanje dodelila sjajnom levom beku

Danac je najbolji na svetu! Vodio je reprezentaciju do odbrane šampionske titule, a klub do evropskog trofeja!
Matijas Gidsel - Copyright Profimedia

Nije bilo neke velike nedoumice, ali sada je sve ozvaničeno.

Levi bek reprezentacije Danske Matijas Gidsel najbolji je rukometaš na svetu u 2023. godini! Zanimljivo je da su i prethodna dva puta najbolji na svetu bili Danci - Mikel Hansen i Niklas Landin Jakobsen.

 

 

Igrač Fukse Berlin briljirao je na Svetskom prvenstvu i imao možda i njajvažniju ulogu u odbrani šampionske titule Danaca, pa je Međunarodna rukometna federacija (IHF) njemu dodelila laskavo priznanje.

U prilog mu je naravno išla i činjenica da je briljirao i u klubu, te se okitio i šampionskom titulom u EHF Ligi Evrope, odnosno vicešampionskom u prvenstvu Nemačke.

Gidsel je dobio više glasova od golmana Kjelcea, Andreasa Volfa, te pivotmena olimpijskog i evropskog prvaka Francuske i Vesprema, Ludovika Fabregasa. U ženskoj konkurenciji za 2023. godinu za najbolju rukometašicu sveta je izabrana Norvežanka Heni Rajstad, levi bek danskog Esbjerga. Najbolji mladi rukometaš sveta je Faranin, srednji bek Kila Elijas Elefsen Skipagotu, dok je mlada igračica godine Francuskinja Lena Grandvo iz Nanta.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike