Marko i Aleksa su osveženje reprezentacije: Debitanti ispunili dečačke snove!

13.03.2024

06:51

0

Autor: A. S.

Sa njima će igra biti poletnija

Marko i Aleksa su osveženje reprezentacije: Debitanti ispunili dečačke snove!
Marko Nikolić i Aleksa Tufegdžić - Copyright RSS

Rukometna reprezentacija Srbije kreće iz početka. Sa novim selektorom Borisom Rojevićem i sportskim direktorom Markom Vujinom, ciljevi su šampionski, ali jasno je, neće biti lako.

Tako je ovaj tandem rešio da za martovsku EHF nedelju isproba i neke nove igrače, kako bi u nastavku znali na koga mogu da računaju, i koliko.

Rojević je tako uključio tandem krilnih igrača, pa će za nacionalni tim debitovati Marko Nikolić i Aleksa Tufegdžić.

- Osećaj je nestvaran! Ponosan sam i srećan što sam ovde. Velika mi je čast da treniram sa ovim momcima. Selektor je odabrao da budem na užem spisku čime je ostvaren moj najveći san. Porodica nije svesna još uvek, a pomalo nisam ni ja, da sam baš ovde, međutim, kako potičem iz rukometne porodice, nekako mislim da sam nastavio tradiciju dobrih rezultata. Mislim da imam šta da pružim ovom timu, posebno jer verujem da mogu da donesem mnogo i u odbrani i u napadu, a na sve to sam vrlo uporan i tvrdoglav, ne priznajem ništa ispod 100 odsto davanja sebe - istakao je Nikolić.

Na desnoj strani, debitovaće Aleksa, koji veruje da će u ovoj eri mladi igrači imati prilike da se nametnu selektoru.

- Jako mi je drago da je selektor u meni video novu energiju za sastav reprezentacije i u nekom možda novom sistemu. Malo vremena ćemo imati za uigravanje, zato svi moramo što pre da se adaptiramo na zahteve. Bolji osećaj od ovog ne postoji, o ovome maštam od kada sam počeo da igram rukomet. Privilegija mi je što sam član reprezentacije i čast mi je da delim teren sa ovim momcima - naveo je Tufegdžić.

Srbija u martu igra dvomeč sa Poljskom, a ti dueli su na programu od 14. do 18. marta i igraće se u Gdanjsku.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike