Rojević tek što je preuzeo reprezentaciju, a već načinio rezove: Srbija se nikoga nije odrekla!

07.03.2024

00:44

0

Autor: A. S.

Rojević tek što je preuzeo reprezentaciju, a već načinio rezove: Srbija se nikoga nije odrekla!
Rukometaši Srbije - Copyright Profimedia

Tek izabrani selektor rukometne reprezentacije Srbije, Boris Rojević, saopštio je spisak igrača za prijateljske utakmice sa Poljskom, koje će se odigrati u sklopu priprema za meč baraža za Svetsko prvenstvo, kada će rival biti Španija. 

U međuvremenu je Rojević i skratio spisak, pa su izvesni izostavljeni igrači izazvali veliku pažnju, jer do sada u javnosti nije bilo reči o povlačenju i penziji.

Na skraćenom spisku nalaze se sledeći igrači:

Golmani: Dejan Milosavljev, Milan Bomaštar, Andrej Trnavac.

Krila: Vanja Ilić, Marko Srdanović, Marko Nikolić, Bogdan Radivojević, Darko Đukić i Aleksa Tufegdžić.

Pivoti: Dragan Pešmalbek, Luka Rogan i Marko Jevtić. 

Bekovi: Miloš Kos, Uroš Borzaš, Miljan Pušica, Milan Jovanović, Lazar Kukić, Matija Nikolić, Đorđe Đekić, Uroš Kojadinović i Predrag Vejin.

Muška seniorska selekcija Srbije okupiće se u nedelju, a u Kovilovu neće biti ni Petra Đorđića, ni Miloša Orbovića, uostalom kao ni Mijaila Marsenića, Vladimira Cupare, ali ni kapitena Nemanje Ilića.

O svemu se oglasio i novi selektor i objasnio zašto je došlo do ovih promena.

- S obzirom na to da će nam ovo biti prvi susret, cilj je da se bolje upoznamo sa igračima, njihovim kvalitetima kao i elementima igre koje je potrebno usavršiti. Postavljanje novog sistema na kome ćemo moj stručni štab i ja insistirati, jedan je od prioriteta, takođe. Sigurno da nemamo dovoljno vremena za sve, ali ćemo ono što imamo koristiti pametno. Ne ide nam u prilog veliki broj povređenih igrača, kao i odsustvo Marsenić i Cupare koji zbog porodičnih obaveza neće biti u mogućnosti da budu sa nama - rekao je Rojević, pa dodao:

- Pred prvi meč sa Španijom imaćemo samo tri treninga, što je jako malo za pripremu, tako da ću ovo martovsko okupljanje iskoristiti da testiram što je više moguće novih igrača. Na spisku nije i nekolicina starijih igrača, ali nikoga se nismo odrekli. Razgovarao sam sa svima njima, naročito sa Nemanjom Ilićem koji ima veliku želju da nastavi da igra za reprezentaciju, ali njihov kvalitet nije upitan. Takođe, neki igrači na koje ozbiljno računamo u budućnosti, kao što je Zečević, tek izlaze iz povrede i prioritet je da se oporave i da ih sačuvamo. Želimo da procenimo šta sve imamo na raspolaganju i da skockamo najbolji mogući tim za maj sa idejom da što više igrača igra u oba pravca - istakao je selektor.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike