Svetska atletika nagradila Srbiju! Beogradski maraton dobio poseban sertifikat!

07.03.2024

10:37

0

Autor: A. S.

Priznanje koje izaziva ponos

Svetska atletika nagradila Srbiju! Beogradski maraton dobio poseban sertifikat!
Beogradski maraton - Copyright Tanjug/Tara Radovanović

Beograd se polako sprema za još 37. izdanje maratona, koji će se održati 28. aprila.

A uoči najmasovnijeg sportskog dogašaja u Srbiji, usledilo je novo priznanje. "Beogradski komtrejd maraton" je dobio poseban sertifikat,  kao potvrdu kvaliteta organizacije, ali i ispunjavanja najviših standarda i to od krovne organizacije - Svetske atletike.

Pored toga što su naši organizatori bili sjajni prethodnih godina, na dobijanje ovog priznanja uticala je i dobra priprema elitnih trka.

- Sve još više dobija na značaju ako se u obzir uzme činjenica da je Beogradski maraton prošle godine vraćen u zvanični kalendar Svetske atletike, a da smo samo godinu dana kasnije dobili i ovaj vredan sertifikat - konstatovao je direktor Beogradskog maratona Darko Habuš i dodao:

- Beogradski maraton je manifestacija od nacionalnog značaja za Republiku Srbiju i Grad Beograd. Proširio je svoje delovanje na pet trka tokom cele godine, a uz prateće događaje uoči samog maratona kao što su EXPO i Sportski forum, kontinuirano se sprovode i različite društveno-odgovorne akcije. Svetska atletika je sve to prepoznala i ukazala nam veliku čast. To će nam omogućiti da nastavimo da rastemo kao značajan trkački događaj u regionu i da Beogradski maraton podižemo takmičarski, organizaciono, ali i u pogledu masovnosti na još viši nivo - zaključio je Habuš, prenosi Telegraf.

Inače, u kalendaru Svetske atletike nalazi se preko hiljadu trka, a ovaj sertifikat ima samo stotinak uličnih trka na čitavom svetu, pa se Beograd može pohvaliti da je poseban!

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike