Dečiji maraton se vratio u velikom stilu! Dušan Slavković izjednačio rekord trke oko slonare!

15.04.2023

19:23

0

Autor: A. Š.

Doneli smo odluku da promoteri 36. Beogradskog maratona budu upravo današnjih 12 finalista

Dečiji maraton se vratio u velikom stilu! Dušan Slavković izjednačio rekord trke oko slonare!
Copyright Promo/Dečiji maraton

U subotu je u beogradskom Zoološkom vrtu održan 27. Dečiji maraton. Dušan Slavković iz vrtića   „Sveta Petka“ trčao je brže od ostalih i trijumfovao sa vremenom 35 sekundi, čime je izjednačio dosadašnji rekord staze oko slonare.

Na korak iza njega stao je Aleksa Spasojević iz vrtića „Duga“, а treće mesto pripalo je Kalini Radosavljević iz vrtića „Lunja“. Titula Super Puža, namenjena poslednjeplasiranom učesniku finala, pripala je Uni Nedaković iz vrtića „Dragan Laković“.

- Svi današnji učesnici 27. Dečijeg maratona su pobednici, jer su pokazali borbenost, sportski duh i lepo vaspitanje. Doneli smo odluku da promoteri 36. Beogradskog maratona budu upravo današnjih 12  finalista, kako  bismo motivisali ove mlade ljude  da nastave da se bave sportom. Siguran sam da će im to iskustvo ostati duboko urezano, kao sećanje na prve sportske korake - izjavio je Darko Habuš direktor Beogradskog maratona.

Nepokolebljiv utisak je da je Dečiji maraton nedostajao Beograđanima, jer je veliki broj posetioca došao da podrži najtalentovanije trkače predškolskog uzrasta. Kompletno renovirana staza oko slonare bila je pravi sportski centar Beograda ove subote, a građani srpske prestonice uživali su u fantastičnoj zabavi i istinskim šampionima.

- Beogradski maraton je događaj od posebnog značaja za grad Beograd, a Dečiji maraton je uvod u spektakl koji nas očekuje naredne nedelje. Bilo mi je izuzetno zadovoljstvo da podržim mališane, naše buduće šampione - izjavio je Nikola Penić, sekretar za sport grada Beograda.

Posetioci beogradskog Zoološkog vrta uživali su u 12 kvalifikacionih trka, a pobednici kvalifikacionih trka nadmetali su se u veoma uzbudljivom finalu. Finalisti Dečijeg maratona, koji će ujedno biti promoteri 36. Beogradskog maratona koji nas očekuje narednog vikenda su: Aleksa Spasojević, Una Nedaković, Boris Spasić, Luka Stanković, Iva Đuričić, Dušan Slavković, Mila Mitić,   Lazar Velimirović, Filip Poledica, Ognjen Bogdanović, Kalina Radosavljević i Stefan Dejanović. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike